Malzemeler:
- 1 paket yumuşak tereyağ
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı toz şeker
- bir silkme tuz
- 1 paket kakao
- 1 paket eritilmiş sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı nişasta
- alabildiği kadar un
Hazırlanışı:
Tüm malzeme hazırlanıp yoğrulur.(beyaz kurabiye için hamurdan bir parça ayrilir). Merdane ile açılıp kalıplarla kesilip tepsiye dizilir.175 c de ısınmış fırından yaklaşık 20 dk pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine erimis beyaz çikolata yada visne reçeli sürülüp h.cevizi ve renkli şekerlemeler yapıştırılır.
Aaaaaa cok sirin olmus.bende istiyorum o koyun seklinde kaliptan.nerden bulabilirim ki
YanıtlaSilkucuk not:blogunla ramazanda tanistigim icin acliktan gezinemiyodum.simdi inceliyorum:)))
canim bu fransizlarin yumurta bayrami varya o zaman satiyorlardi bende almistim fransiz magazalardan. Turkiye'ye gittigindede bulabilirsin aslinda
YanıtlaSilbu koyunlari bende yapmaliyim anaokulundaki cocuklarla kesin cok beyenecekler :) bende gecenlerde kurabiye canavarini yapmistim cocuklarla kesinlikle görmelisin :) http://guzelgulozyigit.blogspot.com/2011_06_01_archive.html
YanıtlaSil