Kisi sayisi kadar olacak pirinci yikayip biraz yagda kavurun.Malzemeler damak tadiniza gore haslanmis bezelye,patlican,havuç,patates, kavrulmus et yada haslanmis tavukla yapin.
Sebzeleri minik minik dograyip kizartin. peçeteye koyun yagi suzulsun.
Tencerenin kenarinada kizartilmis yuvarlak dilimli patates, etlerin ustune kavrulmus pirinç,diger kizartilmis malzemeler ve biraz tuz eklenir. Tekrar et, tekrar kizartilmis malzeme , tekrar pirinç terkar az tuz koyulur ve kaynamis su eklenir. ( 2 su bardagi pirince 4 su bardagi kaynamis su ) .tencerenin agzi kapatilir ve en kuçuk ocakta en kisik ateste yavas yavas pisirilir.
Pistikten sonra tencere dinlendirilir 1 saat dinlense daha guzel çikar.Tencerenin kapagi açilir, ustune tepsi koyulur ve ters çavirilir. Bir 5 dakika iyice pilavin dusmesi beklenir gerekirse kasikla tencerenin etrafina vurabilrisiniz. Etrafina yogurt ve salata koyun ve en son çok dikkatlice tencereyi yavas yavas kaldirin. pilaviniz devrilmediyse ustundeki soganlari ister atin ister yiyin afiyetle :) devrildiysede sorun olmaz çunku tadi harika oluyor :)
Yorum Gönder
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.