21 aylik olan canim kizim Esma'mi artik  sütten kesiyorum. Cok sukur bu zamana kadar içtigi için seviniyorum çunku çogu bebekler almayabiliyor annesutunu. Biraz mecburi oldu bu ama olsun zaten 3 ay onra biraktiracaktim, banada çok yapismisti ve surekli istiyordu. Turkiye'ye tatile gitmeden once arastirmalara baslamistim ben zaten nasil keserim diye. Dogru olan tiksindirmeden asama asama kesmekmis sabahlari azaltip sonra tamamen kesip , geceyi azaltip daha sonra tamamen kesmekmis ama ben bunu yapamadim gerçekten :( oyle yapinca daha çok yapisiyor sanki.




Yapanlari tebrik ediyorum gerçekten. Tiksindirerek kesilen çocuklardada ilerde yemek yemegi reddedebiliyormus. Tabi her çocuk ayni degil yapmayanlarda vardir elbet.

Benim yontemim ise Sari Sabir tasi ile oldu. Bu meshuuurrr her derde deva Aloe Vera bitkisinden yapiliyor. ( Bitkinin yapraklarindan çikarilan özsuyu, güneste veya isitilarak yogunlastirilmasiyla elde edilen bakiye, siyah parlak kütleler hâlinde kalir. Bu madde sari sabir adini alir ) mis. Bilgiyi bir aktar sitesinden aldim ayrica;
Sari sabir ( Aloe )
Sarı Sabır Bileşimi
Acı madde, antrakinon türevleri, uçucu yağ ve reçine taşır.
Sarı Sabır Çayı
Hekim önerisine göre kullanılır.
Sarı Sabır Taşı Diğer İsimleri
Sabırlık, Öd Ağacı.
Sarı Sabırin kullanimiSarısabırı sicak suda eriterek çamur yapıp gögus uçlarına sürülürse, bebek meme emmekten kesilir. Sağlığa uygundur.
Aynı şekilde, bu çamur, tırnaklara sürülürse, bebeğin tırnak yemesi de kesilir

Sarı Sabır Aksi Tesirleri
Rahimde kasılmalara yol açtığı için, hamileye yasaktır. İçilme şeklinde dozaj aşımı tehlikelidir.
Sarı Sabır Özellikleri
Sabır taşı denilen; sarı sabır'a benzer bir taş vardır. Sabır taşı sağlığa zararlı, sarı sabır taşı ise sağlığa zararsızdır.

Sarı Sabır Botanik Bilgileri
Aloe Vera cinsi sarı sabır taşları içinde en kalite olanı sarı sabırdır.


BIR UYARIDA BULUNAYIM ARKADASLAR; BU TASI SURUNCE USTUNUZ BASINIZ BATIYOR VE LEKESI ÇIKMIYOR :( ÇOK DIKKATLI OLUN OLURMU?
  
Ilk gunum çok zordu vallahi. Oglen inat etti uyumadi emmedigi için. Gecede 1 saat agladi çunku besigine koymustum. Sonra dayanamayip sizdi uyudu. Gece ara ara uyanip istedi yine ama vermeyince uyudu sukur. Ikinci gunun oglenide uyumadi inat etti ve gece 20 dk agladi bu sefer. Daha sonraki gunlerde kucagima alip uyutmaya karar verdim çunku babamiz aglamasina dayanamiyordu bana zorluk çikartiyordu. Kucagima alinca biraz  mizmizlanip uyumaya basladi. Bu arada her uyumadan once biberonla ut verdim ve çok sukur içiyor ama malesef sekerli içiyor. Seker koymazsam içmiyor :( disleri çuruyecek diye korkuyorum vallahi ama napim su asamada mecburum. Daha sonra azaltip unuttururum sekerli içmeyi insaallah.

7 gun oldu bugun artik aglamadan ama kucagimda sarilarak uyuyor.  Sevindirici bir sey var oda  oglenleri  bir saat uyuyan kizim artik 3-4 saat uyuyor geceleride sadece bir kez uyaniyor. 



Sabir tasini aktarlardan alabilirsiniz 1 TL  almistim ben 10 gramini. Fransada ismi Aloès du cap , Almanyada ise Aloe Harz ve Kap Aloe diye geçiyor. Guvendiginiz sitelerden alabilirsiniz. Ben bir kaç sitede gordum internette  ama guvenilirmi bilemiyorum. Siz arastirip alabilirsiniz aktar gibi dukkanlar varsada ordan alabilirsiniz.


Almanyada;

http://www.sonnlicht.de/Raeucherwerk/Harze-Balsame/Aloe-Harz-Kap-Aloe-20-g-Saeckchen.html?listtype=search&searchparam=Aloe%20Harz&

http://www.methusalem.de/index.php?cPath=61_194

http://www.naturrohstoffe24.de/shop/article_300-1.001/Kap-Aloe-Harz-St%C3%BCcke.html?shop_param=cid%3D14%26aid%3D300-1.001%26

Fransa yada isviçrede:

http://www.sandwitch.be/aloes-encens-grains-p-1887.html

http://www.lavoiedesanges.fr/catalogue2/encens-en-grains/encens-aloes-du-cap-boite-de-100-grs-cp51890.html

Allah yardimcimiz olsun hepimizin vallahi çok zor...