1.12.2013

Kokostar Tatlısı

Bu tatliyi ikinci defa yapisim, ilk yaptigimda bir sorun yasamamistim fakat ikinci yapisimda biraz sekerlenme oldu. Onun nedeni de serbeti biraz fazla kaynatmaktan kaynaklaniyormus megersem. Bu detayi unutmamak gerek artik :)


Tarifine gelince; yaklasik 20-25 tane çikiyor bu tariften 

Malzemeler:

yarim paket oda isisinda tereyag yada margarin (125 gr)
1 kahve fincanı sıvı yag
1 yumurta sarısı
3 yemek kasigi kakao (az gelirse biraz daha ekleyin)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 türk kahve fincanı toz seker
aldigi kadar un (yumuşak bir hamur olsun)

iç harci için:

1 yumurtanin beyazi
5 yemek kasigi hindistan cevizi

Serbeti için:
 2 su bardagi su
2 su bardagi toz seker
1 dilim limon (istenirse)


önce serbeti kaynatin kivamini tutturunca altini kapatip ilimaya birakin. ( çok kaynatinca sekerlenme yapiyor, az kaynatincada kurabiyeleri dagitiyor)

sonra iç harci hazirlayin,


Daha sonra kurabiye hamuru malzemelerini karistiriip kurabiye hamuru elde edin


Bu sekilde hamuru açip içine harç koyun


sonra kapatip yuvarlayin


Firin tepsisine dizip 170 derecede pisirin. Yaklasik 15 dk falan biraz sertlesince çikarin.













0 Degerli yorum:

Yorum Gönder