28.01.2013

Gül Pasta Tarifi



En çok denemek istedigim pastalardan biriydi bu, ama seklini nasil yaparim neyle yaparim diye dusunurken izledigim videolardan ve arastirdigim kaynaklara gerekli olan malzemeler zaten bende mevcutmus, buna çok sevindim :) burdan aldigim malzemelerin içinde



Simdi tarife geçelim:

Klasik pandispanya tarifimizi yapiyoruz


Kakaolu Pandispanya Tarifi: (16 cm lik kelepçeli kalip için)

Malzemeler: 

8 orta boy yumurta ( kabartma tozu kullanmiyoruz, yumurtanin beyazi kekimizi kabartiyor) ayrica kek yumurta kokmuyor endiselenmeyin)

2 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi su
3 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya

Yapilisi:

Firininizi 175° ye ayarlayin isinmaya baslasin. Keki pisireceginiz kalibini hafifçe yaglayip unlayin yada yagli kagit serin. Kakao ve unu bir kabin içine bir kaç kez eleyin (hava kabarcigi kalmasin)
Yumurtalarin aklarini ve sarilarini ayirip,  aklarini cam yada metal bir kabta sekerin yarisi ile hacmi üç katina çikana  kadar çirpin.  Mikseri kaldirdiginizda  dusmeyecek sekilde olacak.  Baska bir kabta yumurtalarin sarisi kalan toz seker ile rengi açilana kadar iyice çirpin, 3 yemek kasigi suyu ve vanilyayi ekleyin tekrar çirpin.  Elediginiz kakao ve unu da ekleyin karistirin.Yumurtanin beyazini sarisina ekleyip tahta kasikla alttan uste dogru yavasça birbirine karistirin. Homojen bir karisim elde edin yumurtalarin beyazini söndurmemeye gayret edin. Hazirladigimiz hamuru kaliba dokup sicak firina surun. Ilk yarim saat firinin kapagini hiç açmayin. Daha sonra kurdan testi yaparak pismisse firindan çikarin ve sogutun.




  • Daha sonra keki ikiye yada uçe bolun. Ben dorde boldum bu pasta için kalindan inceye dogru.
  • Içine 2 paket krem santiyi 1,5 bardak sut ile hazirlayip uçe bolup 3 farkli renk elde ediyoruz.  
  • Keklerimi sut ile islatmayi unutmayin kasik yardimi ile hafifçe.
  • Dondurulmus frambuaz paketini aldim ve buzu çozulunce tane tane koydum keklerin arasina.
  • Renk için pembe gida boyasini çok az, az, ve çok koyarak elde ettim renkleri. Toz gida boyasi kullandim. 
  • Resimlerdende goruldugu gibi once en alttan baslaniyor gul yapmaya sonra yukari dogru devam ediliyor yani içindeki kremalarin sirasida boyle oluyor.



Bu videolarda nasil yapildigi gosteriliyor. Wilton marka 1M duy kullaniyor. Amerikalilarin kullandigi krema Buttercream icing. Daha sert ve kivami koyu oluyor. bu yuzden çok guzel tutuyor. Fransizlarin kullandigida "Glaçage" deniliyor. Evde hazirlaniyor. Degisik tarfiler var fakat ben tutturamadim neden bilmiyorum. Ama eger tarifi olan varsa benimle paylasirsa çok sevinirim :)

1M duy ( douille )














Arkadasim seymanin guzel bebegi rumeysa'yi gormeye gittigimiz için kesme kismini onun odasinda yaptik. Afiyetle yedik :)








30 yorum:

  1. çok çok güzel görünüyor ayrıca anlatım için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Meraba uzun zamandır takipçinim ben de Fransa'da. oturuyorum acaba kefir yerine geçicek içeceği. Nerden bulabilirim yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
  3. aman allahim bu ne güzel bir pasta :) ellerine saglik

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  4. VAYYY süper teknik her hangi bir pastayı böyle süsleybliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim susleyebiliriz tabiki :)

      Sil
  5. Pasta çok güzel görünüyor eline saglık yardımın için teşekkür ederim dediğin siteyi ben de takip ediyorum sormak istediğim şuydu her yere baktım ama light olanını bulamadım Carrefour Auchan baktım başka yerlere bakıcam teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık,nefis bir pasta olmuş..çok şık ,özel günlere özel olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Umarım rahatsızlık vermiyorum Savıgny-LeTemple 77176 Hakkını helal et olurmu sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA estagfirullah canim ne demek seve seve cevaplarim sorularini :)

      Sil
  8. Internet'ten araştırdım bıze uzak gını duruyor Melun de var ama uzak acaba yağlı olanını nasıl hafıfletebılırım ben 1.lıstedeyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya hafifletme nasil olur bilmiyorumda yani baska marka bulabilirsin. Auchan marka bile var %0 olan yogurt yada o içecekler. onlarin yogurdunu alip koyu ayran seklinde yapip kefir niyetine kullanabilirsin.

      http://auchandirect.fr/produits-laitiers,-%C5%93ufs/yaourts,-desserts/all%C3%A9g%C3%A9s,-bien-%C3%AAtre/id0/623 burdan kendi posta kodunu yazip bakabilirsin canim.

      Sil
  9. Canım yine çok güzel bir pasta yapmışsın ..Harika gözüküyor yemelik değil seyirlik ! nasıl kıyıp kestiniz onuuu :)) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kestik valla aysegulum :) sagol canim

      Sil
  10. igte gördüğümde bayılmıştım bende denemek istiyorum kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  11. Cok guzel olmus canim eline saglik olsun.
    Masallah.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine saglık renk uyumu harika olmuş..bende bu pastadan denemiştim mavi renk gıdaboyası kullanmıştım. Kremşanti olarak carte d'or markayı kullanmıştım kıvam olarak bu pasta için birebirdi. Yağlı ve dağılmayın bir yapısı olmuştu seninde aklında olsun dedim :))

    YanıtlaSil
  13. o markayi burda bulamamki ben ama :(

    YanıtlaSil
  14. Oncelikle pastan harika gorunuyor canim,ellerine saglik olsun.
    Yeni temanda çok guzel olmus gule gule kullan :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Şahane güller. dekor anlatım çok güzel.
    Tam özel günlere uyan bir pasta olmuş, süper...
    Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Eline sağlık pasta harika olmuş...

    YanıtlaSil
  17. canım arasına sadece krem şantimi koyuyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aysun dondurucudaan çikip buzu çozulmus frambuazda koydum canim. resimlerde var ya orda.

      Sil
  18. bu arada çok çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık, çok başarılı bir tarif.

    YanıtlaSil