18.10.2015

Elmas Kurabiye







Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 yumurta 
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarim paket kabartma tozu ( bir paket çok buyumesine yol açiyor)
aldığı kadar un ( yaklaşık 3,5 su bardağı )

Üzeri için:
Şeker
Nutella


Hazırlanması:
Tereyağı, pudra şekerini, 1 yumurtayı, kakaoyu, vanilya, kabartma tozunu ekliyin, tüm bu malzemeleri karıştırın. Sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, sert olmayan yumuşak hamur olsun.
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla kurabiyenin ortasına bastırarak çukur yapın

Sonra kurabiyenin üst kısmını toz şekere bandırın, altını değil. 

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekerli tarafı üste gelecek şekilde dizin. 
200 C'de  20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumasını bekleyin,Sogudukça da pisiyor kurabiyeler. 
Yıldız duy takılı sıkma torbasıyla kurabiyenin üzerindeki boşluga nutella sıkın. 
Afiyet olsun.

0 Degerli yorum:

Yorum Gönder