21.02.2012

Kiymali Kombe

Kiymali Kombeyi ikinci yapisim. Tarifin orjinali yemek gunlugum bloguna ait. Kendisinde Oktay ustadan aldigini soylemis :)  Tarifi ordan aktariyorum ufak degisikliklerle ama fotograflar bana ait.



Malzemeler:
Hamuru:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  •  Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  •  250 gr dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
  • tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Sicak bir yerde hamur mayalandirilir. Daha sonra hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
  2. İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
  3. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
  4. Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
  5. Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
  6. Üzerine kıyma harcının tümü serilir.
  7. Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
  8. En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
  9. Bıçakla dilimlenir.               
  10. 170° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
Afiyet olsun.


 







8 yorum:

  1. ellerine saglik cok lezetli görünüyor

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ni4zsHP5syM#!

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. selam:) tesadüfen buldum blogunu hosuma gitti
      banada beklerim:)
      seni izlemeye de aldim bu arada :)
      Bende senin gibi Gurbetdeyim:)

      Sil
  3. Ellerine sağlık çok doyurucu bir şeydir eminim..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık..cok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  5. Not ettim...Harika :-))

    Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  6. Kömbeyi duydum ama hiç yemedim ve yapmadım.Not alacağım, en kısa sürede yapacağım.
    sevgilerle
    www.ihlamurcum.com

    YanıtlaSil
  7. çokk güzelllllllllllllllllllllllllll...
    amaa benn rejimdeyimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:(((
    ellerine sağlıkkkkkk ama ilk kaçak yaptığımda deniyeceğimm..

    YanıtlaSil