30.09.2011

Turist 2010

Buda diger bir film. Geçen sene sinemalardaydi. Konusu klasik ask macera filmi ama çok egleceli ve guzeldi bence:) Romantik komedi tarzi.Ben her zamanki gibi turkçe olarak internetten izledim. Sadece bir sahnesinde opusme var malesef. Kaçinci dk hatirlamiyorum ama zaten anlarsiniz biplersiniz orayi :) 


Turist (Özgün adıThe Tourist), Florian Henckel von Donnersmarck tarafından yönetilen, Altın Küre ödüllü Johnny Depp ve Oscar ödüllüAngelina Jolie'nin başrolleri paylaştığı film.[1] ABD'li bir turistin (Depp), bir kadını (Jolie) işlediği bir suçu örtmek için kullanmasını konu edinmiştir.






Konusu [değiştir]

The Tourist, Amerikan turist Frank'in (Johnny Depp) kırılan bir kalbi onarmak için İtalya'ya gitmesi üzerinde durur.Elise (Angelina Jolie) ise sıradan bir kadın olarak bile bile Frank'le bir yolda karşılaşır.Venedik'in nefes kesen fonuna karşın, Frank romantizmin peşine düşer; ama yakında kendini bulur, Elise ve o entrika ve tehlikenin fırtınasına yakalanır.


Oyuncular [değiştir]


Yapım [değiştir]

Filmin çekimleri 23 Şubat 2010'da Paris'te sadece Angelina Jolie ile başlamış; Johnny Depp'le 1 Mart'ta Venedik'e taşınmıştır.



Kaynak; wikipedia


Soylemeden geçemicem bu kadin acayip guzel asil bi kadin ya. Abartili dudaklari hariç :)



My Name Is Khan 2010




Malum ortalik ayip filmler diziler kayniyor. Benim yasantima gore oyle bol yatak ve opusme sahneli filmleri izlemiyoruz ailece.Cok masum filmlerde malesef piyasada yok ve bende bu sebeple begendigim ve uygun gordugum filmleri tavsiye etmeye karar verdim.  
Ilk olarak tavsiye edecegim film







My Name Is Khan



  

Filmin konusu [değiştir]

Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu raşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır. Bunun üzerine Mandira Rizvan'i terk eder. Rizvan ne zaman geri gelebileceğini sorunca, Mandira ona Amerika Birleşik Devletleri başkanına gidip, adının Khan olduğunu ama bir terörist olmadığını açıklamasını ve ondan sonra geri gelmesini söyler. Rizvan hastalığı dolayısıyla bunu ciddiye alır ve yolculuğuna başlar. Başkan ile buluşmadan geri dönmeyecektir ve ona diyecektir ki: "Sayın Başkan, benim adım Khan ve ben bir terörist değilim."


Film Çekimi hakkında [değiştir]

Prodüksyon, 2008 Aralık ayında Filmin ikinci yarısının çekimi ile başladı ve Los Angeles'de çekildi. Çekim yerlerinden biriside Kaliforniya'da bir üniversite idi. Los Angeles'deki çekimler sonrası, filmin yönetmeni Karan Johar "11 senelik yönetmenliğim boyunca, böylesine değişik olmanın tecrübesini hissetmedim" şeklinde konuştu ve ayrıca Shahrukh Khan ve Kajol'la yeniden çalışmanın olağanüstüolduğunu ve ikisinin beyaz perdede anlatılamaz enerji kurduklarını ifade etti. Karan Johar, Shahrukh Khan'ın "Otizm" rahatsızlığı hakkındaki kapsamlı bilgisine oldukça şaşırmış ve hayran kalmış. 2009 Nisan ayında Mumbai'dede filmin başka bölümleri çekildi ve çekimler Haziran ayında San Francisco'da devam edip tekrar Mumbai'de Temmuz ve Ağustos aylarında devam edecek. Karan Johar, Filmi çekebilecek Camii'yi bulamakta oldukça zorluk çekti. Los Angeles'deki camii'lerde çekim için izin alamayınca, sonundaMumbai'de bir camiide iki günde çekimi tamamladılar.




Kaynaklar & Diğer
 [değiştir]
Kaynakgim= Wikipedia





Ben filmden çok etkilendim. Hem romantik hem Drama var. Ayrica olaylara gerçekçi yaklasimlarida kaçinilmaz. Fransa'da sinemada vermeleri tuhafimiza gitti esimle. Ama iyiki getirmisler. Turkiye'de malesef Bollywood filmleri yayinlamiyorlar. Sebebini bende bilmiyorum. 

Her neyse bu film gerçekten izlenesi bir film. Siddetle tavsiye edilir.



29.09.2011

Pirinc salatasi

Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
Yarim Demet Maydanoz
Yarim Demet Dereotu
2-3 Tane Salatalık Kornison Tursu
1 Tane Salatalık
1 Tane Limon
Tuz
Ayçiçekyağı
Mısır

Yemeğin Tarifi

Ayçiçekyağı ile iki su bardağı pirinci 3,5 su bardagi suyla  tuzunu ekleyip pişirin. İnce ince kıydığımız dereotu ve maydanozu içine ilave edip, karıştırın. Turşuları ve salataları küp küp doğrayıp pilava ekleyin. Üzerine limon suyu gezdirip karıştırın. Afiyet olsun

24.09.2011

Pasquier marka Macarons

Su memlekte geldim geleli dogru durust macarons yiyemedim. Ya içinde domuz jelatini oluyordu yada içinde ne oldugu yazmiyordu. Dun bunu gorunce bir inceleyim bakalim neler var neler yok dedim. Basladim arastirmaya;





Tabiki Fransizcam çok az oldugu için google sozlukten baktim. Bunlari soyledi.

 Teker teker inceleyelim bakalim. Ben guvendigim food-info.net sitesinden bakiyorum hammadeleri genelde. Simdi içerikleri oradan bakacagim.

Ingrédients: içindekiler

Macarons Framboise: Ahududulu makaron: Sucre= seker

Fourrage framboise 23% =Ahududu puresi gibi bisi,framboises= Ahududu, sucre= seker, sirop de glucose= glikoz surubu, fructose= meyve sekeri, fruktoz, gélifiants= kivam arttiricilar: alginate de sodium=sodyum aljinat,yani tuz detay için tik tik, pectine= pektin,yani meyveden elde edilen tuz detaylar için tik tik acidifiant:asitler acide citrique=sitrik asit,), Amandes= badem, Blanc d'oeuf= yumurtanin beyazi, Colorant=renkler: concentré de jus de betterave=pancar suyu konsantresi (maltodextrine= maltodekstrin, yani arpa sekeri detay için tik tik, acidifiant: acide citrique=sitrik asit), Amidon de maïs=misir nisastasi, acidifiant: acide citrique=sitrik asit, Gélifiant:kivam arttirici: gomme xanthane=ksantan zamki, yani bir tur dogal seker detay için tiktikAlbumine d'oeuf,= yumurta albumini Agent foisonnant: citrate de triéthyle= trietil sitrat tik tik

- Macarons Citron:Limonlu makaron Sucre, Fourrage citron 22% Limon puresi gibi bisi,(pulpe de citron= limon posasi, sucre=seker, jus de citron= limon suyu, préparation concentrée de citron (à base d’huile essentielle de citron) , gélifiant: kivam arttirici pectine=pektin,yani meyveden elde edilen tuz detaylar için tik tik  acidifiant:asitler acide citrique=sitrik asit,  antioxydant: acide ascorbique= askorbik asit tik tik), Amandes= badem, Blanc d'oeuf= yumurtanin beyazi,Amidon de maïs=misir nisastasi,, Colorant, curcumine= kurkumin= sari rengi veren pancr kökü tiktikAlbumine d'oeuf,= yumurta albumini  acidifiant: asitler acide citrique= sitrik asit, Gélifiant: kivam arttirici gomme xanthane= ksantan zamki, yani bir tur dogal seker detay için tiktik,,Agent foisonnant: citrate de triéthyle= trietil sitrat tik tik

- Macarons Cassis:siyah frenk uzumlu makaron Sucre=seker, Fourrage cassis= siyah frenk uzumu puresi gibi bisi 22% (purée de cassis: siyah frenk uzumu puresi (cassis= siyah frenk uzumu, sucre=seker), sucre=seker, gélifiant: pectine:pektin,yani meyveden elde edilen tuz detaylar için tik tik, correcteur d'acidité: acide citrique, arôme naturel:  asit düzenleyici: sitrik asit, doğal lezzet), Amandes= badem, Blanc d'oeuf= yumurtanin beyazi,Amidon de maïs=misir nisastasi, Colorant=renkler: concentré de jus de betterave=pancar suyu konsantresi (maltodextrine= maltodekstrin, yani arpa sekeri detay için tik tik, acidifiant: acide citrique=sitrik asit, Concentré hibiscus et carotte:  havuç ve ebegümeci  konsantresi (carotte noire et hibiscus: siyah havuç ve  ebegümeci), acidifiant: acide citrique: sitrik asit, eau: su), Albumine d'oeuf,= yumurta albumini 
, Gélifiant:kivam arttirici: gomme xanthane  ksantan zamki, yani bir tur dogal seker detay için tiktik, Agent foisonnant: citrate de triéthyle= trietil sitrat tik tik.

Infos Nutritionnelles

- Données nutritionnelles pour 100g: n11 g de lipides, 8.3 g de protides, 50.1 g de glucides.n- Valeur énergétique pour 100g: n332 Kcal.
Beslenme Bilgileri
- 100g için beslenme verileri: n11 gr yağ, 8.3 gr protein, 100g glucides.n Enerji değeri50.1 gN332 Kcal.


Ay kolum yoruldu ne zor ismis. Velhasili kelam bunu markette gorurseniz saldirin arkadaslar , gonul rahatligiyla alip yiyebilirsiniz :) Turkiye'ye giderkende annemlere gotureyim bari :)


23.09.2011

Tartilmaninda bir adeti varmis





Kilo vermek hepimiz için belli bir iskence. Bir yerden baslayalim diyoruz o diyet senin bu diyet benim turlu turlu çareler ariyoruz. Kararimizi verdik ve baslaycagiz. E tabi ne lazim? Dogru gosteren bir tarti. Dijital tartilar çok hassas oluyorlar ve bir bardak su bile içsek hemen gramlar artiyor. Tabi sabirsizliktan surekli tartinin ustune çikinca tartinin beyni sulaniyor. Yeterrr in ustumdennn diye bagiriyor garibim ama duyan yok :P 
Bende dijital tartimi bozuk sanarak  çope atmistim çunku bir fazla bir eksik gosteriyor, bazen çok çok dusuk gosteriyordu. ve bunu twitter'da yazdigimda bayagi tepki atmistim. :D
Vay efendim zayif gosteren tarti hiç atilirmi, moral veren tarti o, git al falan derken dedim galiba yanlis yaptim. Suphe etti kendimden :P Bunu bir arastirayim dedim ve markadan markaya farkettigini ve tartilmaninda bir adeti oldugunu ogrendim. Gunde 1-2 kez tartilmaliymisiz ve bizden baskalari tartilmamaliymis.  Buldugum forumdan aynen aktariyorum. Ben yeni ogrendim bilmeyenler içinde iyi olur bence. 


Vücut ağırlığı nasıl ölçülür

Vücut ağırlığı her gün hatta gün içinde bile farklılıklar gösterebilir. Bu sebeple tartı sırasında mümkün olduğunca aynı koşullarda olmanızı arzu ediyoruz.İdeal tartı koşullarını açıklayalım:

* Sabah uyanınca,
* Aç olarak,
* Tuvalete çıktıktan sonra,
* Kıyafetsiz,
* Adet dönemi olmadan,
* Bir gün önce ağır fiziksel aktivite yapılmadan,
* Aşırı kafein veya alkol alımı olmadan tartılmak en doğru rakamları veriyor.

Bunların dışında aç tok, tuvalete giderek gitmeden tartılma, kadınlar için adet dönemi olup olmaması 0,5 kg ile 1 kg arası fark edebilen faktörlerdir. Tartıda yanılgıya düşmemize neden olurlar. Bireysel farklılıklara göre bu fark 1-1,5 kg'a kadar çıkabilir. Kıyafetin önemli yanıltıcılardan biri olduğu unutulmamalı, kıyafetsiz ya da aynı kıyafet ile tartılmalısınız.



Tabi gonul isterki o pahali hiç sasirmayan doktor tartilarindan almak  ama bir tarti içinde gerekmez o kadar canimmmmm dimi ama :D



22.09.2011

Yogurtlu Brokoli

Kayinvalidemin yaptigi ve benimse bir turlu beceremedigim brokoli bu :) Tarifi ve resmi ona ait. Allah'im ben niye basit seyleri yapamiyorumda zorlari yapabiliyorum?? :/

Brokoliyi hasliyoruz iyice. Yumusayinca minik minik dogruyoruz. Uzerine sarimsakli yogurt dokup tereyagda kizdirilmis pul biberi dokuyoruz. Servis yapiyoruz.

21.09.2011

Cikolata Soslu Armut Tatlisi



Bir bucuk hafta kadar Nutella'ya ara vermistim. Suan hala yemiyorum cikolata vb. Ama gecen canima tak edince ve Nestle reklamindaki gibi armutun uzerinden cikolatayi gorunce kendimden gectim :D Evde malzemede varken eh ben dururmuyum?

Malzemeler:

3 armut
2 su bardagi seker
Yarim lt su
200 ml sivi krema
Eritme cikolata ( isteyen dr oetker cikolatali sosu kullanabilir )
Tarcin
Karanfil (arzuya bagli)

Yapilisi:

Armutlari yikayip alttan kabak oyar gibi oyarak cekirdekli kismini cikartin. Kabuklarini soyup kucuk bir tencerede sekeri ve suyu ilave ederek kaynatin. Su yariya kadar cekince altini kapatip armutlari servi tabagina alin. Tabi ben kendime yaptigim icin suslu puslu yapmadim. Zaten hic beceremiyorum o isleri :(

Sosu icin kremayi kucun tencereye koyup kisik ateste kaynama noktasina kadar isitin altini kapatin ve cikolatalari kucuk kucuk kirip karistirarak eritin. Sosu soyudukca koyulasacaktir. Ama cikolatanin miktari az olmasin. Hazir sosla yspacaksaniz sutle pisirip ilikken armutlarin uzerine bir guzel dokun.


Simit tarifi

                                                        

Sert simiti cok severim. Citir citir gevrek gevrek. Ee gurbette olunca herzaman simit bulamiyoruz malesef. Sagolsun evcini gurbetcilerin imdadina yetismis ve bir simitciye gidip tarifini cok detayli bir sekilde ogrenip bize aktarmis. Sekerli pastane simitlerini sevmedigim icin ben seker koymayarak yaptim. Ayrica tarifi burdan degil Amerikada'ki Düygü arkadasimiz malzemeleri yariya indirerek yapmis vd guzel bir sonuc almis. Eglenceli yazisini okuyarak bende yaptim fakat tuzu biraz fazla kacirinca tam istedigim gibi olmadi :( ama kivami sertligi cok iyiydi.


Malzemeler;

500 gr  type 55 un (  Bu un protegin degeri yuksek 12-13 civri olan un ) 3,5 su bardagi civari
1 çay kasigi kuru maya yada 5 gr yas maya
2 tatli kasigi tuz
Uzum pekmezi
Kavrulmus susam




Evcini'nin Tarifi soyle: 
Önemli: Malzemelerdeki un, tuz ve maya oranına muhakkak dikkat edin. Temelde bütün hamur işlerinde aynı malzemeler kullanılmasına rağmen farklı tür sonuçlar alınmasının sebebi bu oranlar.
Tarif:
  • Unu ve tuzu bir kaba koyun, ortasını havuz yapıp sıcak suda erittiğiniz mayayı ve aldığı kadar suyu ekleyip, sertçe bir hamur yapın. Hamurun içindeki glutenin çalışması için 15 - 20 dakika hamuru yoğurun.
  • Kışın 60 dakika, yazın 30 dakika, mayalanması için bekletin. Daha sonra hamurdan parçalar koparıp tezgahın üzerinde ince uzun bir şekilde yuvarlayın. Hamuru halka yapın ve iki ucunu birleştirip, elinizle yuvarlayarak, birleşme yerini kaybedin.
  • Eşit oranda pekmezi ve suyu karıştırın. Hamurları pekmezli suyun içine batırıp, 2 - 3 dakika bekletin.  Ardından, pekmeze bulanmış hamurları, bir tepside duran susama bulayın ve 220 derece ısıtılmış fırında pişirin. Çok pişirirseniz, kurur. Az pişirirseniz hamur tadında olur. O ayarı iyi bulmak gerekiyor. 
Simit saraylarında simitler kara fırında, odun ateşinde pişiriliyor. Fırınlama, 5-10 dakika sürüyor. Pişerken fırının önünden ayrılmayın.
Simitlik Un: Yurtdışında yaşayanlar, simitlik un yerine, protein miktarı 12 - 13 civarında olan, ekmeklik un kullanabilirler.  Protein miktarı paketlerin üzerinde yazar. 
Pekmezli Su: Simitçiler, şeker pekmezi denen ve glikozdan yapılmış pekmezi kullanıyorlar. Evdekiler doğal pekmez kullanacağı için daha sağlıklı olacaktır. Yurtdışında yaşayanlar, pekmez bulamazlarsa maple syrup kullanabilirler. 


Ilginç olan su ki; benim hamurum iki saate yakin beklemek zorunda kaldi ama yinede kabarmadi malesef. ( Acaba sert simit istedigimi mi duydu acaba :P )

Pekmezi biraz sulandirip hamuru once pekmezli suda biraz beklettim ve sonra susama bulayip tepsiye dizdim. Sigmasi için duygu gibi kuçuk yaptim.





220 derecede Kizarana kadar pismesini bekledim fakat bir turlu kizarmadi. Artik çikarip baktim içi pismisti.Zaten evcini'de iyi takip edin yoka çok kuru olabilir diyordu. Duygu'nunkilerde çok kizarmamis demekki karafirinda veya odun atesinde pistikleri için oyle oluyor. Bunada raziyim canim. Yeterki simitim olsun :)


Duygu'ya uyup 3 tatli kasigi tuz atinca çok tuzlu oldu malesef. Ama ben tarife iki yazdim. Hatta 1,5 mu yazsaydim caba :S



Hamuru tam istedigim gibiydi. keske kizarsaydi biraz ah ah. Bunada sukur :)