2.09.2009

Sarimsakli Kozlenmis Kirmizi Biber



2-3 adet kirmizi biber

Sos:
2 - 3 dis sarimsak, tuz ile dovulmus (ben koymadim sahura oldugu için)
1 yk limon
4 yk sizma zeytinyag

Biberlerin sap kismini kesin, cekirdeklerini cikartin ve ortadan ikiye bolun. Dis kismi uste gelecek sekilde firin tepsisine dizin. Firini izgaraya getirip isitin. Tepsiyi ustten 2. rafa yerlestirip 15 dakika kadar pisirin. Kozlenmis biberleri buyuk parcalar halinde kesin ve servis tabagina yerlestirin. karisitirdiginiz sos malzemelerini uzerine dokun. Kucuk dogranmis maydanoz serpin.

Her turlu balik, et veya tavuk yaninda ikram edin.



1.09.2009

Kuzu Pirzola izgara

Bunu çok seviyorum, et yemeklerini ve eti çok sevmem ama pirzola guzel. Misafir geldiginde yapmistim. Tarifi yine klasik tatlar sitesinden bulmustum. Hep takip ediyorum o siteyi.Tekrar yaparsam foto koyarim.




Kuzu Pirzola Izgara

1 Kg. Kuzu Pirzola
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
Bitkisel Sıvı Yağı
Kekik
Tuz

Ön Hazırlık:
Kasap veya marketlerden alacağınız kuzu pirzolanın hafif dövülmüş olmasına dikkat edilecek. Domatesler iriliğine göre enlemesine iki veya üç parçaya bölünecek. Sivri biberler yine iriliğine göre bütün veya iki parçaya bölünecek. Etleri yağlamak için bir miktar sıvıyağı hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Kuzu pirzola kalemleri ızgaraya konmazdan önce, üzerleri hafif tuzlanacak ve bitkisel sıvı yağı içerisine daldırılmış bir fırça ile yağlanacak. Harlı olmayan ısı da ısınmış, mangal veya elektrikli ızgara üzerinde alt üst edilerek, pişirilecek. Domates ve biberler resimde göründüğü gibi, tercihinize uygun olarak ızgara yapılacak. Pirzolanın servisi sırasında üzerine kekik serpebilirsiniz. Sonrası malum.
'Kolay Gelsin'

www.klasiktatlar.blogspot.com