26.10.2016

Yassi kadayif (Tas kadayifi) tarifi



Malzemeler
2 su bardagi un
1 su bardagi irmik
1 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
cay kasiginin ucuyla tuz


Yaklasik 2 yada 2 bucuk su bardagi ilik su(bende 2 su bardagi gitti ama sizde daha cokta gidebilir lütfen kontrollü ekleyin ayni pankek hamuru gibi olmali akiskan.


Serbeti icin gerekenler
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
ince bir dilim limon
Icine koymak icin iri sekilde kirilmis ceviz

Hazirlanisi
Ilk önce serbeti hazirlayin.Hatta bir gün önce geceden yapin birakin iyice sogusun.
Serbet malzemelerini tencereye koyun ocakta kaynamaya baslayinca saati tutun 12 15 dk kadar kaynatin.Bende 12 dk yetti sizde daha cokta sürebilir.Serbetin kivami asla sulu olmasin kivamli bir serbet olmali.eger sulu serbet olursa tatlinizi serbete atinca yumusar hamurlasir.
Serbet pisince iyice sogumali asla ilik kalmiyacak.


Hamurunu hazirliyalim.Yarim bardak ilik suya mayayi sekeri koyun karistirin 5 10 dk bekletin.Yogurma kabina unu eliyerek koyun irmigi tuzu katin karistirin.mayamizida ilave edip ilik su ekliyerek boza kivaminda yapin.Hazirlanan hamurun üstünü örtün 20 dk dinlensin.


Hamuru sürahiye koyun yagsiz isinmis tavaya azicik dökün.ayni pankek yapar gibi.Hamurun üst tarafinin islakligi gidince cekin.sadece altini pisiriyoruz.Bezin üzerine pismis tarafini koyun bu sekilde bütün hamuru yapin.Eger hamurunuz koyuysa dökülmüyorsa pisince üstü delik delik olmuyorsa azicik su ekleyin mutlaka kivami tam tutmalidir.suluysada un eklersiniz.


Hamurun pisirmedigimiz tarafina ceviz koyun kapatin.hemen kapaniyor hic korkmayin.
Bol kizgin yagda kadayifimizi arkali önlü kizartin.Kizarinca hemen soguk serbete koyun 10 saniye sonra cikarin.Hepsi bu kadarSonrada afiyetle yiyin.
Inanin hic zor degil iki püf noktasi var bir serbetin kivamli koyu ve soguk olmasi ikinciside hamurun 
kivami boza gibi olmali rahatca dökülerek pismesi.







24.10.2016

Kabak Tatlisi Tarifi







2 kg balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
1 su bardağı dövülmüş ceviz


Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz. Kabak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.


Kaynak; Kabak Tatlisi

23.10.2016

Tekrar diyete baslama vakti geldi!


Merhaba,  Nisan 2015'e kadar verdigim kilolarin keyfini surerken ( ki o zamanlar 62 kg idim ) dikkat etmeyip kendimi birakiverince 8 kg tekrar geri aldim :O . Benim diyet yapma vaktim hep kis mevsimi oldugu için yine is basa dustu :)) 

 Diyet gunlugumu buraya yazip kendime çeki duzen verecegim ve her pazar tarti gunum. Genelde cuma olurdu pazarda kaçamak gunu olurdu ama dun karar verip tartildigim için pazar oldu artik tarti gunum. 

Simdi hedefim 8 kg yu geri vermek ve tekrar almamak insallah. Yaza fit girmek her zaman hedefimiz degil mi ? :D