31.03.2016

KAKAOLU KEK (ARAP KIZI) TARİFİ








Kullanılacak malzeme:
  • 2 yumurta,
  • 1,5 su bardağı yoğurt,
  • 1,5 su bardağı tozşeker,
  • 1 kahve fincanı kakao,
  • 2-2,5 su bardağı un,
  • 125 gr margarin,
  • 100 gr hindistancevizi,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu.

Yapılışı:

Yumurta ve şeker porselen bir kâsede krema kivamina gelinceye kadar çırpılır. Bu karışıma, yogurt , vanilya
eritilmiş margarin ve
 kakao ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Bu karışımdan 1 çay bardağı üzerini süslemek için ayrılır. Kalan hamura kabartma tozu ve un ilave edilerek karıştırılır. Sonra yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır. Orta ısılı fırında(170°)  40 dakika pişirilir. Kek piştikten sonra ayrılan 1 bardak karışım
kekin üzerine bir spatulayla yayılır. Söndürülmüş firinda 3-4 dakika bekletilerek çıkarılır. Servistabağına alınıp soğumaya bırakılır. Istenirse üzerine bolca
 hindistancevizi serpilerek servis yapılır.


NOT: Ben uzerine kuvertur çikolata ve sut kremasi ile ganaj yapip doktum. Orjinal tarifte un koymadan önceki halinden biraz alıp üzerine dökülüyor


0 Degerli yorum:

Yorum Gönder