25.01.2016

Açma tarifi



Hastayiz diye acma'da mi yapmayalim kuzulara 😁 gerci bunlar biraz pogaca gibi oldu tip olarak 🤔 aman tadi guzel bosverdim 😄



Tarifi yazalim ki unutmayalimm


 Malzemeler

1 su bardagı ilik süt
1 su bardagi su
1 su bardağından
2 parmak eksik siviyag
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1.5 yemek kasigi şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
5,5 - 6 su bardağı kadar un
1 paket yaşmaya
Arasına sürmek için tereyağı


Yapilisi: un haric sivi malzemeler katip karistirilir. Un azar azar eklenir ele yapisan civik bir hamur yogurulur. Hamurun kabarmasi icin sicak ortamda bekleyilir. Mayalanan hamur elimiz kadar acilip icine tereyagi surulur yuvarlanir sekil verilir. 175 derecedeki onceden ksitilmis firinda kizarincaya kadar pisirilir. 😄 cikinca firindan ustune nemli bez seriyorum sertlesmemesi icin. Disi sert ici yumusak sevenler bez koymasin :))


via Instagram

0 Degerli yorum:

Yorum Gönder