5.05.2015

Kayseri Yaglamasi (Şebit Yaglama)

İlk defa yaptim. Tarif icin 3 tane kayserili tanidigi aradim 😂 sonuc emegime degdi cok guzel oldu. 😊 ama cok ugrastiriyor iki uc saat onceden yapmak gerek. 



Sebit yaglama

Hamur icin: 

1 kg un
1 paket maya
1 tatli kasigi Tuz 
2 bardak Sicak sut
Mayanin Kabarmasi icin azcik seker

Sicak sut sekerle mayayi kabart, butun malzemeleri koy orta sertlikte hamur olsun. 
Yarim saat dinlensin, tatli tabagi buyuklukte ac, yagsiz teflon tavada pisir. 

Sosu icin:
1 kg kiyma
3 sogan
3 Yesil biber
3 domates
Karabiber, tuz, reyhan, pul biber,nane.
1 bardak Kaynamis su
1 su bardagi sivi yag 3 yk tereyagi
2 yemek kasigi salca

Yapilisi: Kiymayi ezerek suyu cekinceye kadar pisir. 
Sİvi yagi ve tereyagini koy dogranmis sigani ekle biraz öldur. 
Yesil biberleri dogra soganla öldur iyice pissin. Salcayi da ekle ve iyice pisir. 
Kabuklarini soyup minik minik dogradigin domatesleri de ekle ve baharatlarini tuzunu koyup pisir. 
1 bardak kaynamis suyu dok 5-10 dk pisir. 

Pisirdigin hamurlardan bir tane buyuk servis tabagina koy uzerine 1 kepce kiymali sos dok. Her tarafina yay. 
Tekrar hamur tekrar sos, tekrar hamur tekrar sos koyarak ust uste birlestir ve bicakla dorde bol. Uzerine sarimsakli yogurt dokerek servis yap. Afiyet olsun.