1.12.2015

Speculoslu muhallebi tatlisi

    


Merhaba,

Sizlere hem yapımı oldukça basit hemde çok lezzetli bir hafif bir tatlı tarifi vereceğim. Ani misafirleriniz içinde birebir.






Malzemeler:
125 gr margarin yada tereyağı
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su bardağından iki parmak az toz şeker
1 paket Speculoos bisküvi




Hazırlanışı: Tereyağını un ile kavurun, ocağı en kısık ayara getirip sütü azar azar ekleyin. Toz şekeri ekleyip yine en kısık ayarda yavaş yavaş karıştırıp pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Dikdörtgen borcama speculoos bisküvileri dizin ve üzerine muhallebizini dokun. 5-6 saat soğumaya bırakın. İyice soğuyan muahllebiniz servise hazır. Afiyet olsun.


Not: eğer tarife tam uyarsanız tatlınız tam lezzetinde olur. Şekerin fazla eklenmesi yada vanilya eklenmesi tatlınızın tadının yoğun şekerli olmasına sebep olacaktır.






2 yorum: