Merhaba,

İhmalkar bir bloggerim biliyorum :) blogumda bana küsmüştür kesin bayadir yazmadim çunku. Kucuk ailemiz biraz genisledigi icin bunu bahane olarak öne suruyorum. Canim annem Turkiye'den ikinci torununun dunyaya gelisini gormek icin buralara geldi. Cok mutluyum bu aralar tabi gitmesinede bir hafta kaldigi icin uzgun :(. Ama buna da sukur diyorum. Anacim yanimdaykeb tum marifetlerini dokuyor bana ve torunlarina sagolsun :). Pekmezli un helvasida bunlardan biri. Eh bende unutmamak icin her zamanki gibi bloguma eklemem lazim. 

                   

Malzemeler ve yapilisi : 

 yarim kg un, 250 gr tereyag, 1 su bardagi sivi yag, 2 su bardagi toz seker, 1 su bardagi uzum pekmezi, 4 bardak su, findik ceviz fistik istege bagli :) 

yapilisi: tereyagi erit,  sivi yagi ekle. Unuda ekleyip sutlu kahve rengi olana kadar kavur. Findiklarida ekle.  Ayri tencerede su pekmez ve sekerleri kaynat 10 dk. Ocaktan alip lavabonun icine koy tencereyi ve kaynamakta olan pekmezli suyu ekle yavasca. Hizli hizli katistir. Tekrar ocaga alip en  kisik ateste kasiklayacak kivama gelinceye kadar karistir. Sekil verip servis yap :))