23.04.2013

Ev usulü iskender kebabi




Nefis, bol tereyağlı iskender yemeğine kim hayır diyebilir ki? Restorantlardaki lezzeti aratmayacak bu tarifi ister misafirlerinize yapın, ister iftar menünüze ekleyin, yada eşinizle başbaşa yiyin. Yalnız belirtmek isterim ki yüksek miktarda kalori içeren bir tariftir. 



Malzemeler 3 kisilik:


(3 kişilik için )

Tırnak pide için : 
1 paket kuru maya
500 gr un
ılık su,tuz


Sos için :
3 domates rendesi
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
pulbiber
kırmızı toz biber
kekik
tuz


Yaprak döner için :
300-400 gr dondurucudan yeni çıkarılmış dana eti ( eğer etiniz donmamışsa bir gün önceden donduruca koyup donmasını beklemeniz gerekir) 
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, Kekik, karabiber

Hazırlanışı :
Önce pideyi hazırlayalım ( dilerseniz hazır pide kullanın )

 Kuru mayayı karıştırma kabına 1 şu bardağı ılık suyu koyalım ve mayayı içine döküp 10 dakika kabarmasını bekleyelim. içine tuz ilave edip karıştıralım ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Bu işlem için un ve ılık su miktarı değişebilir, siz ayarlarsınız. Hamuru merdane ile açıp önceden ısıtılmış 60° olan fırında biraz mayalandıralım, mayalanınca fırının derecesini 175° ye yükseltip pidelerimizi pişirelim. Pisince üzerine nemli bez ile örtelimki sertleşmesin.

Etin hazırlanması :

Buzluktan çıkardığımız dana etini çok az mikrodalga fırında buz çözdürme ayarında çözdürüyoruz. Tahmini 1-2 dk. Keskin bir bıçak ile ince ince doğruyoruz. kızgın tavada 2 Yemek kaşığı sıvı yağ ile hızlı hızlı kavuruyoruz. pişmesine yakın kekik, tuz ve karabiber ekliyoruz.

Sosun hazırlanması :

Sos tavamıza tereyağını eritiyoruz ve içine salçamızı ekliyoruz. Biraz kavurunca içine rendelenmiş domateslerimizi ekliyoruz. baharatları ve tuzunu ekleyip  güzelce pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşınca içine biraz sıcak şu ekliyoruz. 1 çay bardağından az olacak. Sos hazır olunca altını kapatıyoruz ocağın.


Servis için :


Servis tabağımıza pideleri minik minik doğrayıp güzelce yerleştiriyoruz (dümdüz olmalı). Bir tavada 50 gr kadar tereyağı eritip pidelerin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra üzerine pişmiş olan domates sosunun yarısını ekliyoruz. Etleride üzerine ekleyip kalan sosu gezdiriyoruz. Kenarlarına yoğurt koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun!







15.04.2013

Acili ezme tarifi

Acili ezme en sevdigim ve en çok yaptigim mezedir. Hele ki restorantlarda lavas ekmegi ile nefisss oluyor.


Malzemeler :
  • 3 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çarliston biber
  • 5 kırmızı biber
  • 2 domates
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 çorba k. biber salçası
  • 1 limon
  • maydanoz
  • taze nane
  • pul biber
  • zeytinyağı
  • tuz
    
Hazırlanışı :
Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri  parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin.Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyip servis edin.
Afiyet bal olsun.

13.04.2013

Karamelli pasta

                                          

Kermes için yaptigim pastalardan biri. Tarifini  cahide hanimdan aldim. Onunki harika gorunuyor tabi. Ben ustundeki kremasini az koymusum, tekrar yapinca biraz daha fazla koyacagim.  Tarifteki ölçüler ayni oldugu için ben sadece pastamin resimlerini koyuyorum. Siz onun blogundan bakip yapabilirsiniz. Cokta guzel anlatmis.

Not: Karamelli ara kremasini yapmadim ben, kremsanti ( crème fraiche ) kullandim.
Karamelli sosu yaparken asama asama fotografladim.






Karamel sosun yapilisi:

 1 çay bardağı şekeri küçük bir tencerede rengi degisene kadar pisirin
pisiyorr

pisiyorr

istedigim renk oldu

Üzerine 1 çay bardağı suyu döküp şeker eriyene kadar kaynatın

kaynatinn
nisastali su

Şeker eriyince 1 su bardağı suyun  içinde eritiğiniz nişastayı
 karamelli suya ilave edip kaynayana kadar pişirin.

kaynatin

Piştikten sonra vanilya atıp tekrar karıştırın.
( bu toz halinde olan 
vanilya extract'ı )

kaynatin

karamel hazir
Soguduktan sonra pastanin uzerine dokuyoruz.

11.04.2013

Karniyarik Tarifi






Malzemeler; (3 kişi)

3 adet orta boy patlıcan
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
150 gr. Kıyma
2 adet yeşil biber
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
maydonoz
2 çorba kasigi tereyagi

Kizartmak için:
yarim su bardak çiçek yağı
2 bardak sıcak su

süslemek için:
yesim biber
dilimlenmis domates


6.04.2013

Menemen Tarifi


Herkesin menemen tarifi farkli oluyor bence, bu da benim tarifim.

3 Kisilik Malzemeler:

5 buyuk domates
1 orta boy sogan
1 yumurta
2 çorba kasigi sivi yag
Birer tutam karabiber, pul biber, kirmizi toz biber, tuz
bir çorba kasigi kadar maydonoz

Yapilisi:

Tencereye sivi yagi dokup içine minik minik dogradigimiz sogani kavuruyoruz. Sogan iyice pisince içine kabuklari soyulup minik minik dogranmis domatesi ilave ediyoruz biraz tuz atip kisik ateste domateslerin iyice pismesini bekliyoruz. Domatesler yumusayinca karabiber,pul biber ve kirmizi toz biberi ekliyoruz. Bir tane yumurtayi baska bir kuçuk tasta iyice çirpiyoruz ve pismis olan domateslerin uzerinde gezdiri biraz daha pisiriyoruz. Son olarak maydonozuda ekleyip  2 dakika daha pisirdikten sonra sicak servis yapiyoruz.

Afiyet bal olsun!






Köfte de purée au four


Après plusieurs essais, j’ai enfin trouvé la recette pour réussir des köfte tendres… et pour être tendres, ils sont tendres ! Et délicieux ! Je les ai accompagnés de riz pilav et de salade. Essayez, vous ne serez pas déçus…
Ingrédients
Pour les köfte :
- ½ kilo de viande hachée
- deux oignons de taille moyenne en rondelles
- persil
- un demi-verre de lait
- un œuf
- une petite cuillère de cumin
- deux petites cuillères de levure
- une cuillère à café de poivre et piment séché

Pour la garniture :
- petits pois bouillis
- carottes bouillis
- champignon bouillis
Pour la purée :
- cinq pommes de terre de taille moyenne
- un verre de lait
- une cuillère à soupe de beurre
- poivre et sel

Préparation
Commencez par faire bouillir les carottes, les champignons et les pommes de terre coupés en tout petits morceaux, ainsi que les petits pois dans des casseroles séparées. Pendant qu’ils cuisent, mélangez les ingrédients des köfte puis laissez reposer au réfrigérateur. Mélanger ensuite les légumes bouillis et faites préchauffer le four à 180°C.
Ecrasez les pommes de terre en purée et ajoutez-y dans une casserole le lait, le beurre, le sel et le poivre. Faites cuire. Passez-les ensuite au mixeur.
Sortez la préparation à köfte du réfrigérateur et écrasez-les comme il faut dans le fond du plat. Enfournez. Quand les köfte sont cuits, sortez-les du four et recouvrez-les avec les légumes. Recouvrez les légumes de purée et remettez au four. Faites cuire jusqu’à ce que le dessus soit un peu grillé.
Servez chaud. Afiyet bal olsun !

Turkçe tarif için TIK TIK


2.04.2013

Besmele Tugra Pastasi

Bu pastayi esimin arkadaslari icin yaptim. Deneme yapmak istiyordum ve guzel oldu. Kuvertur cikolatayi benmari usulu eritip biraz soguyunca krema torbasina koydum ve en ince uclu duy ile cizmeye basladim.







Bunu cizmek icin internetten resmi indirip A4 kagida cikarttim ve uzerine o boyutta yagli kagit koydum. Kaymamasi icin kenarlarina agirlik koydum. Cizim bittikten sonra buzluga dikkatlice koyup ve donmasini bekledim. 10 dk sonra cok guzel donan tugrali cikolatami onceden yapmis oldugum pastamin uzerine otutturdum. Sizde bu yontemle istediginiz herseyi cizebilir susleyebilirsiniz.









1.04.2013