28.03.2013

Satin Ice Seker hamuru Hakkinda

Merhabalar,

Ben helal seker hamurunu Fransa'da ararken Satin ice marka dikkatimi çekti. Bazi fransiz siteler halal diyerek satiyordu. Incelemeye koyudum tabi yine.


ingrédients : sucre, sirop de glucose, huile de palme, arômes naturels at artificiels de vanille.gomme adragante (E413), et cellulose (E460) - fécule de maïs modifiée, glycérine (E422).
Conservateurs ( sorbate de potassium E202 et acide acétique E260). Couleurs : dioxyde de titane (E171).
Sans Gluten, sans gras trans, sans fruits à coque
Certifié casher


Turkçesi:

Malzemeler: şeker, glukoz şurubu, palmiye yağı, yapay vanille.gomme kitre (E413 (tik tik)) ile doğal tatlar ve selüloz (E460) ( tik tik) - modifiye mısır nişastası, gliserin (E422) tik tik.
Koruyucu (potasyum sorbat E202 tik tik ve E260 tik tik asetik asit). Renkler: titanyum dioksit (E171) tik tik.
Glutensiz, trans yağ yoktur, findik yoktur
Kosher Sertifikalıdir.

Yukaridaki E numaralarina tiklarsaniz içerigini ogrenebilirsiniz. Fransizca bilen arkadaslar http://satinice.com/francais/product.php bu siteden Seker hamurunun içerigini inceleyebilir. Ayrica site ingilizcedir. 

Bunlarda Kosher sertifikasi: 





Ayrica sitede seker hamurlarinin içindekilerle ilgili bilgide sunlar yaziyor:

Au sujet des produits:

Zéro gr de gras trans, zéro Mgr de cholestérol
Sans gluten, sans produit laitier, sans noisette
Le fondant ne contient aucun ingrédient dérivé de substances animales. La pâte à sucre contient des blancs d'oeuf.
Certifié Kasher Parvé (Voir notre certificat kasher)
Fabriqué aux Etats-Unis
Nutrition et spécificité des produits sont disponibles sur demande 845.469.1034 | contact@satinfinefoods.com

Turkçesi:

Ürünleri hakkında:

Trans yağ Sıfır gram, sıfır kolesterol Bishop
Glutensiz, süt ürünleri yoktur, fındıksiz
Seker hamuru içeriginde hiç birsekilde hayvansal katki maddesi bulunmamaktadir.Hamuru şeker yumurta akı içerir.
 Kosher Sertifikalıdir (bizim Koşer Sertifikası görüntüle)
Made in USA
Beslenme ve belirli ürünler istek 845.469.1034 üzerine mevcuttur | contact@satinfinefoods.com


Sonuç olarak: bu bilgilere dayanarak ben bu markayi gonul rahatligi ile alabilirim. Tabi istemeyen almayabilir bu sizin tercihinizdir. Sevgilerimle...

25.03.2013

Kilo verirken neler yapiyorum? bu haftanin kilo bildirimi...


Bu hafta da istikrarliyim galiba, yine -800 gitti buna da sukur.
55' e adim adim yaklasiyormuyum acaba :)
  • Neler yaptigimi soranlar var: Soyle ki kafama gore takiliyorum. 
  • Tatli, abur cubur, hamur isi, çikolata vs yemiyorum. 
  • Gunde 2 lt su içmeye devam ediyorum. 
  • Sabah kahvalti yapip oglen çok hafif atistirmaliklar yiyorum, guzelce aksam yemegi yiyorum ve sonrasinda hiçbir sey yemiyorum.
  •  Arada zayiflama çaylarindan içiyorum. 
  • Yuksek kalorili yemekler yememeye gayret ediyorum. 
  • Birsey yedikten hemen sonra su yada sivi birsey içmiyorum en az Yarim saat 1 saat geçmesini bekliyorum çunku yediklerimizi midemiz ogutmeden sivi almak anca çope donusturuyormus.
Arada mini minicik kaçamaklar yapiyorumki hepten hayati zindan etmiyim kendime diye, bu da psikolojik olarak olumlu etkiliyor beni :)


24.03.2013

Turkiye'de Mascarpone

Bir çok tarifimde mascarpone (italyan krem peyniri) kullaniyorum. Kivami koyu tadida tatli oldugu için (yani tuz yok) çok seviyorum.


Vikipedi, özgür ansiklopedi'den kisa bilgi:
Mascarpone, İtalya'ya özgü bir peynir çeşididir. Krema gibi oluşu nedeniyle özelikle tatlıların yapımında kullanılmaktadır ve örneğinTiramisu'nun ana malzemesidir. İtalya'nın Lombardiya bölgesinde 16. yüzyıldan beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılmaktadır.


Artan keklerden pastada, Tiramisu'da, truffle yapiminda, Cupcake'lerin uzerine hatta pastalarin arasina bile kullaniliyor. Orjinal tiramisu da zaten bununla yapiliyor.



Fransa'da fotograftada goruldugu gibi 250 gr  3,29 € baska marketlerde fiyat degisebiliyor.



Turkiye'de arastirdim ve buyuk marketlerde bulabilirsiniz. Migros, Carrefour, Macro center, Kim marketler satiyormus. Trakya çiftligi markasi çikartiyormus. 

Migros'ta 10,99 TL 

Macro Market'te de ayni fiyat. 


Turkiye'de çok pahaliymis gerçekten. Bunun tarifini veren bazi siteler var onlardan belki yapabilirsiniz.


23.03.2013

Portakalli Kapkek



Merhaba,
Uzun zamandir cupcake yapmiyordum ve denemek istedigim bir krema vardi.  Hunerli bayanlar (Muge Hanimin) portakalli muffin tarifini cok az degistirerek yaptim ve yumusacik oldular. Bu tarifle 24 adet cupcake cikti.

Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2,5 Su Bardağı Un
2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yapılışı

Yumurtaları ve şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Süt ve yağı ekleyin ve biraz daha çırpın.
Bir kaba, un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Portakal kabuğu rendesini ekleyin, çırpma teli ile karıştırın. İstediğiniz bir kek kalıbına yada muffin kalıplarına döküp, önceden ısıtıljbmış 175 derece fırında 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.


 


Kremasi icin:
200 gr mascarpone
2-3 yemek kasigi pudra sekeri
Bir kurdan ucu kadar turuncu toz gida boyasi



Tum malzemeleri kasikla yavasca karistirin. Elde ettiginiz kremayi krema sıkma torbasina koyup sekil vererek  cupcakelerinizi susleyin. Ben daha once burda bahsettigim 1M Duy ile gul seklini vererek yaptim.

22.03.2013

Les dolma de poivron à l’huile d’olive



Ce vendredi, une recette saine, facile à faire, typique de la cuisine turque : les dolma.
Ingrédients :
- trois oignons
- un verre (à thé) d’huile d’olive
- deux verres de riz
- un cuillère à soupe de menthe sèche
- une cuillère à café de poivre
- une cuillère à café de cannelle
- deux cuillères à café de sucre
- un verre (à eau) de persil haché fin
- une cuillère à café de sel
- un kilo de poivrons verts
- pignons de pin (selon vos goûts)
- deux verres d’eau bouillante
- une tomate
Préparation :
Pelez vos trois oignons et coupez-les en cubes. Nettoyez le riz et mélangez-le aux oignons. Ajoutez, dans l’ordre : la menthe, le poivre, la cannelle, le sucre et le persil. Mélangez.
Nettoyez les poivrons et videz-les avec un couteau. Remplissez-les avec le mélange préparé juste avant et placez-les les uns à côtés des autres dans une casserole. “Refermez” chaque poivron avec une tranche de tomate. Posez une assiette au-dessus des poivrons, dans la casserole. Ensuite, versez l’eau bouillante sur l’assiette. Ajoutez une cuillère à soupe d’huile d’olive et refermez la casserole. Laissez cuire jusqu’à ce que les poivrons et le riz ramollissent.
C’est prêt ! Afiyet bal olsun !

Turkçe tarif burda: Tik Tik


19.03.2013

18.03.2013

Kilo bildirimi

Geçen hafta basladigim diyetimde  -800 gr vermis bulunuyorum. Cok degil ama idare eder. Hedefim olan 55 e daha cok var :)
Haftaya Pazartesi tekrar tartilarak 1 haftada ne kadar vermisim bakicam. Spor yapamiyorum bu aralar malesef, sporun etkisi çok buyuk biliyorum ama ne vaktim ne de halim var :(
insallah boyle devam eder.

16.03.2013

Cikolata Kasesi





Internette fotograflari dolasan o meshur çikolata kasesini bende denedim bir iki kez, ama fotograflayamadim malesef. Cokta guzel oldu aslinda. Oktay usta bunu programinda denemis ama iyice çikolata donmadan balonu patlattigi için sonuç husran olmus galiba (duyduguma gore :) )

Iste onu anlatan yaim asamali uç tane fotograf:





Malzemeler:

1 adet kuvertur çikolata
1 adet kuçuk balon
yagli kagit


Yapilisi:


önce benmari usulunu gosterelim:

(alintidir)

Bende bu fotograftaki gibi yapiyorum. Kuçuk bir tencereye ustteki cam kaseye degmeyecek kadar su koymamiz gerek. alttaki kaynayan suyun buhari kasemize kuçuk kuçuk dogradigimiz çikolatamizi eritiyor.


Sisirdigimiz kuçuk balonu erimis çikolata dolu  kasemiz biraz soguduktan sonra (yada erimis çikolatayi baska derin bir kaba aktarabilirisiniz) sisirdigimiz balonu içine batiriyoruz.
Balonu ters çevirim bir kase yada bardaga basasagi koyup buzdolabinda yada dondurucuda sogutuyoruz.
O sogurken bir tepsiye yagli kagit koyuyoruz ve benmarideki erimis çikolatamisdan bir kaç kasik koyuyoruz (altlik olsun diye)
Daha sonra dolaptaki balonumuzu çikartip çikolatali kismini tekrar çikolataya batiriyoruz kasemiz kalin olmasi için, duz olarak yagli kagittaki çikolatanizin uzerine oturtup buzdolabina tekrar koyuyoruz. 10-15 dk iyice soguduktan sonra balonumuzu patlatabiliriz.

Cikolatanin iyice dondugunu anlamak için patlatmadan once balondan iyi ayriliyormu diye kosesindne bakabilirisiniz.


Sonra istediginiz gibi yiyin. Ister meyve salatasi ister dondurma ister krema ile susleyerek :)

Bu da videolu anlatimi;


Kaynak: http://www.howtocookthat.net/public_html/how-to-make-chocolate-bowls/
 



15.03.2013

Soupe de mantı au vinaigre de grenade



Cette soupe est l’un de mes plats préférés de la cuisine d’Adana (sud de la Turquie). C’est simple : je l’adore ! En fait, j’aime tous les plats à base de vinaigre de grenade (nar ekşisi). Et voici ce que cela donne quand on la mélange aux mantı…
Ingrédients :
- mantı (achetées dans le commerce ou préparées vous-même, mais c’est une autre histoire !)
- pois chiches en conserve
- vinaigre de grenade
- ail
- sel
- menthe
- huile
- salça
- eau
Préparation :
Remplissez la casserole d’autant d’eau que nécessaire (en fonction du nombre de personnes). Ajoutez les mantı et faites cuire. Ajoutez ensuite deux à trois cuillères à soupe de vinaigre de grenade. Pendant que la cuisson continue, égouttez vos pois chiches en conserve et enlevez leur peau. Quand les mantı sont cuites, ajoutez les pois chiches et laissez bouillir un peu.
Dans une autre casserole, versez trois cuillères à soupe d’huile, deux cuillères à soupe de salça, un peu de menthe et laissez cuire à feu doux.
Ecrasez une ou deux gousses d’ail et ajoutez-les au mélange de salça, en versant encore un peu d’eau. Quand la consistance vous convient, ajoutez les mantı et faites encore un peu bouillir le tout. Il faut que la soupe soit un peu épaisse mais on peut compter sur les pois chiches pour cela !
C’est prêt ! Afiyet bal olsun !

Turkçe tarif burda: Tik Tik

11.03.2013

Hünkâr beğendi (recettes françaises)



Aujourd’hui, une recette facile et pourtant digne d’un sultan, puisque c’est dans les cuisines du palais de Topkapı qu’elle aurait acquis ce doux nom (littéralement : “le sultan a aimé”). Certaines versions racontent que Murat IV en raffolait, que le plat aurait même été créé pour lui. D’autres soutiennent que l'impératrice Eugénie, femme de Napoléon III, aurait réclamé ce plat lors de sa visite au palais au milieu du 19ème siècle. Voici comment vous y prendre pour préparer ce mets de rois…

Ingrédients :
Trois aubergines
Deux cuillères à soupe de farine
Un verre de lait
Un demi-verre de fromage râpé (type kaşar)
Huile, sel, poivre

Pour la garniture :
Une gousse d’ail
Deux tomates
Deux poivrons
Une cuillère à soupe de salça (concentré de tomates)
Une feuille de laurier
Huile, sel, poivre
250 g de viande de bœuf
Un oignon

Préparation de la viande :
Faites cuire la viande dans l’huile. Ajoutez l’oignon et l’ail préalablement épluchés et hachés. Ajoutez la salça et continuez la cuisson. Ensuite, ajoutez de l’eau à hauteur. Après avoir laissé cuire encore un peu, ajoutez le laurier, les tomates et les poivrons découpés. Laissez cuire le tout.

Préparation des aubergines :
Commencez par faire griller les aubergines puis par bien retirer leur peau – pour qu’il n’y ait pas de noir dans votre préparation, contrairement à la mienne ;-). Ensuite, dans une casserole, faites cuire la farine avec un peu d’huile. Puis ajoutez les aubergines découpées en fins morceaux. Faites cuire tout en écrasant le mélange. Quand les aubergines sont bien écrasées, ajoutez le lait et continuez de mélanger. Quand le mélange est bien homogène, ajoutez le fromage et mélangez jusqu’à ce qu’il fonde.

Service :
Versez d’abord le mélange d’aubergines dans l’assiette. Faites un trou au milieu et disposez-y la viande. C’est prêt ! Afiyet bal olsun !

Turkçe tarif için: Tik Tik



Les “çörek” aux noix et pavot




Depuis longtemps, je voulais essayer la recette de mes çörek préférés. Inutile de décrire ma joie lorsque j’ai découvert, dans les rayons de l’épicerie turque, du haşhaş ezmesi (pâte comestible réalisée à partir de graines de pavot, qu'on peut aussi tartiner sur du pain). Un détail avant de commencer : ce genre de préparation gonfle mieux lorsque vous utilisez deux sachets de levure.

Ingrédients (pâte) :
- un peu moins d’un litre de lait chaud
- deux cuillères à café de sucre
- une cuillère à café et demi de sel
- deux sachets de levure fraîche de Boulanger
- autant de farine que nécessaire
- un demi-verre d’huile
- deux jaunes d’œuf

Pour l’intérieur :
- un verre et demi de haşhaş ezmesi- un demi-verre de tahin- un verre de noix
- un demi-verre d’huille
- une cuillère à café de sucre

Préparation :
Pour préparer la pâte, versez tous les ingrédients dans un saladier –sauf la farine – et mélangez jusqu’à ce que la levure soit bien absorbée. Rajoutez petit à petit la farine jusqu’à obtenir une pâte molle et un peu “liquide”. Autrement dit, il faut que la pâte colle un peu à vos mains mais pas trop :-) Recouvrez ensuite avec un chiffon et laissez reposer pendant au moins une demi-heure dans un endroit chaud. Il faut que la pâte double de volume.
Pendant ce temps, mélangez tous les ingrédients pour l’intérieur desçörek.
Huilez votre plan de travail et vos mains. Etalez la pâte à la main de sorte qu’elle soit bien large mais pas trop fine.
Répartissez ensuite les ingrédients sur la pâte et coupez de fines et longues lamelles au couteau. Former vos çörek en plaçant deux lamelles l’une sur l’autre et en leur donnant la forme souhaitée (allongée ou enroulée).
Préchauffez votre four à 200°C. Placez une feuille huilée sur le plateau du four et disposez les çörek. Badigeonnez-les de jaune d’œuf. Vous pouvez aussi ajouter des graines de sésame. Laissez cuire jusqu’à ce que l’extérieur des çörek soit bien coloré.
Après la cuisson, laissez refroidir sous un chiffon humide pour que la pâte ne durcisse pas. C’est prêt ! Afiyet bal olsun !

Turkçe tarif için: Tik Tik

Les rouleaux de la sultane



Finalement, je me suis essayée à cette fameuse recette de “sultan sarması”. A votre tour 
Ingrédients :
- quatre verres de lait
- un verre de farine
- un verre de sucre
- trois cuillères à soupe de cacao
- un sachet de sucre vanillé
- une cuillère à soupe de margarine
- noix de coco
Pour l’intérieur :
Un sachet de crème chantilly et un verre de lait.
Préparation :
Dans une casserole, faites chauffer tout en fouettant bien le mélange de lait, farine, sucre et cacao, de sorte que la consistance soit proche de celle du muhallebi.

Ajoutez la vanille puis éteignez le feu.
Ajoutez une cuillère à soupe de margarine et mixez.
Parsemez abondamment un plateau de poudre de noix de coco et versez le mélange cacaoté encore chaud sur le plateau.
Attendez qu’il refroidisse.
Pendant ce temps, préparez la crème chantilly (un sachet + un verre de lait) et versez-la en couche sur le mélange.
Déposez le plateau au réfrigérateur et attendez qu’il refroidisse bien.
Quand le mélange est froid, coupez-le en lamelles de la largeur de deux doigts. Coupez les longues lamelles ainsi obtenues en deux et formez-en des rouleaux.


C’est prêt ! Afiyet bal olsun !













Turkçe Tarif için: Tik Tik








4.03.2013

Muslumanin Diyeti kitabi ve benim diyetle mucadelem

Merhabalar,

Geçen sene 11 kg vererek guzel bir diyet yapmsitim fakat  o kilomu koruyamadigim için tekrar kilo aldim. 70 kg dan 59 a dusmustum simdi ise 62 kg oldum. Canim diyet yapmak istemiyor ama bahar mevsimi geldi ve yaza kadar tekrar zayiflamak istiyorum. Yine bir kaç diyet kitabi aldim



Dukan rejimi, Karatay diyeti vs. Simdilerde ise Muslumanin diyeti diye bir kitap gordum onu satin aldim. Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem'in sunneti ve tavsiyeleri hadisi seriflerle ve Kuran-i Kerim'de ki Rabbimin Ayetleri ile anlatilan ornekler verilen guzel bir kitap.



Kitaba biraz goz gezdirdim ilk aligimda, simdi ise okumaya basladim ve onemli gordugum yerleri  çiziyorum. Cizdigim kisimlari aslinda buraya yazip paylasmak istiyorum, detayli anlatimi içinde kitabi almanizi tavsiye ederim. Sadehayat.com'da kitabin guzel bir tanitimi var buraya aktariyorum.

Gıda Hareketi Lideri Kemal Özer, hileli ve şaibeli gıdalar konusunda Türk kamuoyunun en çok güvendiği ve fikirlerine en çok başvurduğu isimlerden biri. Özer, yeni kitabı Müslüman’ın Diyeti’nde haz eksenli tüketim biçiminin ve kirletilmiş gıdaların, şişmanlık, obezite ve diğer hastalıklarla olan ilişkisini ele alıyor. İnsanları şişmanlıktan ve mutsuzluktan kurtarmak için ‘temiz ve sağlıklı’ bir beslenme modeli inşa ediyor. Nefsinizi, az ve öz yemeye ikna etmenin yolunu gösteriyor. Kur’an’da önerilen ve Hz. Peygamber’in de bilfiil hayatında uyguladığı ‘doğru beslenme ilkeleri’ni açıklıyor. ‘İslam’ın mutfağı’nı ve ‘Hz. Peygamber’in yeme-içme prensiplerini daha önce benzeri yapılmamış bir bütünlükle derliyor.
Kemal Özer’e göre, kitaptan sadece Müslümanlar değil herkes faydalanabilir: “İslam, sadece kendine inanan Müslümanların değil, tüm insanların ve gezegende yaşayan tüm canlıların sağlığıyla ilgilenir. Ben de Müslüman’ın Diyeti’ni herkese yazdım. Şifa arayanlara, iyileşmek isteyenlere, az yemeyi başaramayanlara, hazcı tüketimden sıkılanlara, hayatında ‘temiz’ bir sayfa açmak isteyen herkese…”
Kemal Özer, “Soframız nasıl olmalı?” sorusunu, “Sofranız, evinize misafir olan Hz Peygamber’in de yiyebileceği bir sofra olmalı!” şeklinde yanıtlıyor. Bu kısa yanıt bile, yıllardır reklâmların ve diğer yanıltıcı bilgilerin etkisiyle ‘şüpheli’ gıdaları mutfağının baş tacı edenlere ciddi bir uyarı niteliğinde.
Aslında tüm kitap ‘bir’ uyarı! Özer, halkın çok merak ettiği soruları yanıtlarken, kötüye karşı uyarıyor, iyiyi ve doğruyu öğütlüyor: Beslenme ve kısırlık arasında ilişki var mı, kısırlıktan kurtulmak için nasıl beslenmek gerekir? Batı tıbbının da kabul ettiği orucun, insan vücudundaki iyileştirici etkisi ne? Şişmanlamamak/zayıflamak için atılacak ilk üç adım hangisi? Çocuklarının da geleceğini düşünen ‘akıllı’ bir ailenin mutfağında neler olmalı, neler olmamalı? Yemekleri hangi sırayla yemeli? Gıdaları canlandırmak/öldürmemek için ne yapmalı?
Kitapta ayrıca Ramazan için de özel bir bölüm var. “Sahur ve iftarda hangi yiyecekleri, hangi sırayla, hangi miktarda ve ne kadar arayla yemeli?” sorusuna net yanıt veriliyor bu bölümde. Ramazan’da arınıp huzur bulmak, kilo almamak hatta biraz kilo vermek isteyenler mutlaka okumalı.

Kitaptan bir kaç bolum...






Yazarin sitesi http://www.kemalozer.com/musluman-in-diyeti-204h.html burayi inceleyebilirsiniz.