Bir kac gundur carsida arayipta bulamadigim ve surekli aklima takilan elma sekerini sonunda bende yaptim :)

Butik Pastacilik kitabindan denedim tarifi ve gayet memnun kaldim. Işıl ve Berna hanimlara cok tesekkur ederim. 


Tarif ise söyle:

  • 5 orta boy elma 
  • 2 cup ( 400gr ) Toz seker (yani 2 su bardagi kadar)
  • 180 ml su ( 3/4 su bardağı = 180 ml )
  • 1/4 cup glikoz surubu ( 4 yemek kasigi )(eczanelerden yada marketlerden bulabilirisiniz)
  • Yarim çay kasigi kirmizi gida boyasi
  • yagli kagit
Yapilisi:

Kalin tabanli bir tencere içerisine Toz seker, su, glikoz ve gida boyasini koyun.
Orta ateste yaklasik 20-25 dk pisirin. Bu asamada kasikla karistirmayin sadece saga sola çevirin tencereyi. Elmalar sogk olmali ama nemli yada islak olmamali dikkat edin.
Elmalari iyice yikayip kuruladiktan sonra çubuk saplayin.
Bir çay tabagina karisimdan damlatin, eger hemen sertlesiyorsa karisim hazir demektir. 
Elmalari pisirdiginiz sekere batirarak iyice suzdurun ve yagli kagida koyun. Oda isisinda sogutun. Buzdolabina koymayin.

Afiyet olsun :)