2.12.2013

Bir tepside uç borek :)

Kayinvalidemlerle beraber yemek için, kim hangisiden seviyorsa ondan yesin diye yaptigim  borek.
 Tat ve kokulari birbirine karismiyor endise etmeyin :) Hem pratik hem lezzetli dosemeli borek.


Malzemeler:

5 yufka
2 yumurta
3 bardak sut
1 su bardagi bardagi sivi yag

iç harci için:
patates haslamasi
soganla kavrulmus kiyma
peynir
tuz
karabiber (istenirse)

Yapilisi:

Bir kaseye sutu, yagi ve yumurtalarin beyazini koyup karistiriyoruz.
iç malzemeleri hazirliyoruz.


  • Tepsiyi yagliyoruz ve iki tane yufkayi en alta dosuyoruz. 
  • Sutlu karisimdan dokuyoruz heryerine
  • Iç malzemeden resimde gordugunuz gibi dosuyoruz.
  • Tekrar iki yufka koyup sutlu karisimdan dokup islatiyoruz yufkalari.





  • Tekrar iç harçtan ayni sekilde diziyoruz ve son yufkayida ustune kapatip sutlu karisimdan dokuyoruz.
  • Yumurtanin sarisinida surup isterseniz susam veçorek otu ile susleyip 175° isiltilmis firinda kabarip uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.
  • Borek pistikten firindna çikarip tepsiyi  uzerine nemli bir bez ile kaplayinki sertlesmesin.






2 yorum:

  1. cok guzel bır fıkır bence aklımda olsun elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım yine harikalar yapmışsın..Bir tepside herkesin damak tadına uygun bir börek hiç düşünemezdim :) Bizdede var o sorun..Kimi kıyma kimi peynir yemiyor bende aynı taktiği deneyeceğim :)

    Ellerin dert görmesin canım, afiyet şeker olsun..

    YanıtlaSil