Kayinvalidemlerle beraber yemek için, kim hangisiden seviyorsa ondan yesin diye yaptigim borek.
Tat ve kokulari birbirine karismiyor endise etmeyin :) Hem pratik hem lezzetli dosemeli borek.
Malzemeler:
5 yufka
2 yumurta
3 bardak sut
1 su bardagi bardagi sivi yag
iç harci için:
patates haslamasi
soganla kavrulmus kiyma
peynir
tuz
karabiber (istenirse)
Yapilisi:
Bir kaseye sutu, yagi ve yumurtalarin beyazini koyup karistiriyoruz.
iç malzemeleri hazirliyoruz.
- Tepsiyi yagliyoruz ve iki tane yufkayi en alta dosuyoruz.
- Sutlu karisimdan dokuyoruz heryerine
- Iç malzemeden resimde gordugunuz gibi dosuyoruz.
- Tekrar iki yufka koyup sutlu karisimdan dokup islatiyoruz yufkalari.
- Tekrar iç harçtan ayni sekilde diziyoruz ve son yufkayida ustune kapatip sutlu karisimdan dokuyoruz.
- Yumurtanin sarisinida surup isterseniz susam veçorek otu ile susleyip 175° isiltilmis firinda kabarip uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.
- Borek pistikten firindna çikarip tepsiyi uzerine nemli bir bez ile kaplayinki sertlesmesin.
2 Yorumlar
cok guzel bır fıkır bence aklımda olsun elıne sağlık
YanıtlaSilCanım yine harikalar yapmışsın..Bir tepside herkesin damak tadına uygun bir börek hiç düşünemezdim :) Bizdede var o sorun..Kimi kıyma kimi peynir yemiyor bende aynı taktiği deneyeceğim :)
YanıtlaSilEllerin dert görmesin canım, afiyet şeker olsun..
Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.