13.11.2013

Saadet'in pandispanyasi

(Kremali pastalar için uygundur)

4 yumurta ( oda sicakliginda )
100 gr un
100 gr seker ( sucre en poudre)
1 paket vanilya
Yarim paket kabartma tozu

yapilisi:

Firini 170° ye ayarla ( pervanesiz )
yumurtalarin sarisini ve beyazini ayir,
sekerin yarisini sarisina yarisini beyazina koy,
once beyazini kopuk hale getir, kaldir bir kenara. Sonra sarisini sekerle çirp, içine vanilya ekle tekrar çirp.

Unu ve  kabartma tozunu eleyerek ekle tekrar cirp, sertlesirse yumurtanin beyazindan birazcik ekle tekrar çirp. Yumurtanin sarili karisimi yumurtanin kopuk hale gelmis beyazina ekle. Spatula ile guzelce alttan uste dogru söndurmeden  karistir.. Iyice karisinca yagli kagit serilmis kaliba dok ve pisir.  30 dk da pisiyor ama firina gore degisiyor. Turuncu olmadan sari renkteyken kurdan testi yap pismisse çikar.

dinlendir keki, iyice soguyan kek daha guzel kesiliyor.

Bu tarif kuçuk kaliplar için normal pandispanya, buyuk yada dikdortgen kaliplar için ince bir pandispanya oluyor. Ona gore miktari iki katina çikartip azaltiyorum dengelemek için.  ince olunce  tek tek pisirip pastayi yukseltiyorum kesmeden.


3 yorum:

  1. Sitenizi henus suan kesfettim bende pasta yapimina merak sarsim cok yardiminiz olacagina inaniyorum.elinize saglik cok yararli bir site

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilginiz için tesekkur ederim. Faydali olabilecegim birsey varsa yardimic olurum tabiki. Sevgiler...

      Sil