Merhabalar,

Instagram kullananlar bilirler bir ara @sebomsuzi nickli arkadasimiz sayesinde donuts gunu yapmistik, herkes tarifi ondan alip pisirdi ve çokta guzel oldu. Bana soran herkese tarifi ondan aldigimi soyledim simdi burayada unutmamak için yaziyorum :)

NOT:Sanirim fransizlar beignet diyor buna, içlerine frambuazli sos enjekte ediyorlar.

ilk yaptiklarim sunlar (acemice)





Tarifte aynen su sekilde :)



Malzemeler:

ilk asama
2 paket kuru Maya
50 gr ilik su
1 tatli kasigi seker
------------------------
ikinci asama
750 gr un
120 gr seker
1 pk vanilya
1 tatli kasigi tuz
-----------------------
uçuncu asama
300 ml ilik sut
75 gr yumusak tereyagi
2 adet yumurta
------------------------
Suslemek için

çikolata
yada toz seker
yada hazir pakette çikolata glazur


Hazirlanisi:


Ilk asamadaki malzemeleri birlestirip 10 dk bekletiyoruz.
Baska bir kapta ikinci asamadaki malzemeleri birlestirip, ilk asamadaki kabaran mayamizida katiyoruz.
Uçuncu asamadaki malzemeleride ikincideki malzemelere katip hamuru yoguruyoruz. Hamur biraz civik oluyor elinize yapisabiliyor endise etmeyin zatne oyle olmasi gerek. Ama çok çok civiksa çok az daha un eklebilirsiniz. Hamuru bir saat bekletiyoruz mayalanmasi için.



Mayalanan hamuru tezgaha  açip  yuvarlak bir kalip yada bardakla sekil verin ortasinida sise kapagi gibi kuçuk birseyle delin. Aynen boyle tezgahin uzerinde bir saat daha bekletin hamuru.



Fotograftaki gibi kabaran hamuru orta ayardaki kizgin yagda ( ama çok kizgin olmasin yoksa yanar ) kizartin.

Kizardiktan sonra çikolatanizi benmari usulu eritip donutlari batirin, yada toz sekere bulayin,yada hazir glazuru eritip dokun nasil arzu ederseniz :)

Bunlarda diger yaptiklarim :)






Tesekkurler Suzi hanim :) @sebomsuzi  <=== tik tik