Nefis, bol tereyağlı iskender yemeğine kim hayır diyebilir ki? Restorantlardaki lezzeti aratmayacak bu tarifi ister misafirlerinize yapın, ister iftar menünüze ekleyin, yada eşinizle başbaşa yiyin. Yalnız belirtmek isterim ki yüksek miktarda kalori içeren bir tariftir. 



Malzemeler 3 kisilik:


(3 kişilik için )

Tırnak pide için : 
1 paket kuru maya
500 gr un
ılık su,tuz


Sos için :
3 domates rendesi
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
pulbiber
kırmızı toz biber
kekik
tuz


Yaprak döner için :
300-400 gr dondurucudan yeni çıkarılmış dana eti ( eğer etiniz donmamışsa bir gün önceden donduruca koyup donmasını beklemeniz gerekir) 
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, Kekik, karabiber

Hazırlanışı :
Önce pideyi hazırlayalım ( dilerseniz hazır pide kullanın )

 Kuru mayayı karıştırma kabına 1 şu bardağı ılık suyu koyalım ve mayayı içine döküp 10 dakika kabarmasını bekleyelim. içine tuz ilave edip karıştıralım ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Bu işlem için un ve ılık su miktarı değişebilir, siz ayarlarsınız. Hamuru merdane ile açıp önceden ısıtılmış 60° olan fırında biraz mayalandıralım, mayalanınca fırının derecesini 175° ye yükseltip pidelerimizi pişirelim. Pisince üzerine nemli bez ile örtelimki sertleşmesin.

Etin hazırlanması :

Buzluktan çıkardığımız dana etini çok az mikrodalga fırında buz çözdürme ayarında çözdürüyoruz. Tahmini 1-2 dk. Keskin bir bıçak ile ince ince doğruyoruz. kızgın tavada 2 Yemek kaşığı sıvı yağ ile hızlı hızlı kavuruyoruz. pişmesine yakın kekik, tuz ve karabiber ekliyoruz.

Sosun hazırlanması :

Sos tavamıza tereyağını eritiyoruz ve içine salçamızı ekliyoruz. Biraz kavurunca içine rendelenmiş domateslerimizi ekliyoruz. baharatları ve tuzunu ekleyip  güzelce pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşınca içine biraz sıcak şu ekliyoruz. 1 çay bardağından az olacak. Sos hazır olunca altını kapatıyoruz ocağın.


Servis için :


Servis tabağımıza pideleri minik minik doğrayıp güzelce yerleştiriyoruz (dümdüz olmalı). Bir tavada 50 gr kadar tereyağı eritip pidelerin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra üzerine pişmiş olan domates sosunun yarısını ekliyoruz. Etleride üzerine ekleyip kalan sosu gezdiriyoruz. Kenarlarına yoğurt koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun!