Internette fotograflari dolasan o meshur çikolata kasesini bende denedim bir iki kez, ama fotograflayamadim malesef. Cokta guzel oldu aslinda. Oktay usta bunu programinda denemis ama iyice çikolata donmadan balonu patlattigi için sonuç husran olmus galiba (duyduguma gore :) )

Iste onu anlatan yaim asamali uç tane fotograf:





Malzemeler:

1 adet kuvertur çikolata
1 adet kuçuk balon
yagli kagit


Yapilisi:


önce benmari usulunu gosterelim:

(alintidir)

Bende bu fotograftaki gibi yapiyorum. Kuçuk bir tencereye ustteki cam kaseye degmeyecek kadar su koymamiz gerek. alttaki kaynayan suyun buhari kasemize kuçuk kuçuk dogradigimiz çikolatamizi eritiyor.


Sisirdigimiz kuçuk balonu erimis çikolata dolu  kasemiz biraz soguduktan sonra (yada erimis çikolatayi baska derin bir kaba aktarabilirisiniz) sisirdigimiz balonu içine batiriyoruz.
Balonu ters çevirim bir kase yada bardaga basasagi koyup buzdolabinda yada dondurucuda sogutuyoruz.
O sogurken bir tepsiye yagli kagit koyuyoruz ve benmarideki erimis çikolatamisdan bir kaç kasik koyuyoruz (altlik olsun diye)
Daha sonra dolaptaki balonumuzu çikartip çikolatali kismini tekrar çikolataya batiriyoruz kasemiz kalin olmasi için, duz olarak yagli kagittaki çikolatanizin uzerine oturtup buzdolabina tekrar koyuyoruz. 10-15 dk iyice soguduktan sonra balonumuzu patlatabiliriz.

Cikolatanin iyice dondugunu anlamak için patlatmadan once balondan iyi ayriliyormu diye kosesindne bakabilirisiniz.


Sonra istediginiz gibi yiyin. Ister meyve salatasi ister dondurma ister krema ile susleyerek :)

Bu da videolu anlatimi;


Kaynak: http://www.howtocookthat.net/public_html/how-to-make-chocolate-bowls/