24.01.2013

Tava Boregi denemesi

Bunu oylesine bir deneyeyim dedim sonuç guzel oldu, aslinda fotolar kotu oldugu için yayinlamayacaktim ama bir kaç kisi sorunca tarifini yayinlamak zorunda kaldim :) Goruntu kirliligi için kusura bakmayin artik...


Ben iki yufkadan yaptim ama tecrubeliler üç yufkadan daha guzel oluyor dediler. Isterseniz sizlerde uç tane yufkadan yapabilirsiniz. Ben kendi yaptigimi anlatayim.

Malzemeler


  • 2 hazir yufka
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 3 bardak sut
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • iç için ( pisirilmis kiyma yada peynir )
  • orta boy tava




Orta boy teflon tavaya biraz sivi yag dokup (çok degil) fotograftaki gibi yufkamizi seriyoruz. 

Bir tasin içine sut ve sivi yagi karistirip sos hazirliyoruz.



Soslu karisimdan tavaya dokup, ikinci yufkamizi burusturup tavanin içine koyuyoruz ve harcimizdan ekliyoruz. Bir kasik tereyagimizi minik minik parçalra bolup yufkalarin arasina koyuyoruz. Tekrar yagli sutlu sosdan dokup dista kalan yufkalar kapatilip tekrar sostan dokup  çatalla bir kaç yerinden deliyoruz yufkalari. 


Tavamizin kapagini kapatip ocagimizin altini açiyoruz en dusuk ayarda kisik ateste yavas yavas pisiriyoruz. 10-15 dk sonra tavanin altini spatula ile kontrol ediyoruz pistiyse eger boregimizi ters çevirip ustte kalan pismeyen kismi alta getiriyoruz. bunu kapak ve spatula yardimi ile yapabilirsiniz.



Altida kisik ateste pistikten sonra iste sonuççç :) 


Disi çitir, içi yumusak tava boregi :) 

2 yorum:

  1. saadetçim blog'un arşiv bakımından çok zengin neden biran önce google adsense yayıncısı olmuyorsun? :) çok güzel bir blog'un var

    YanıtlaSil
  2. hmmmm cayla birlikte ;)))) ne iyi giderdi

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search