En çok denemek istedigim pastalardan biriydi bu, ama seklini nasil yaparim neyle yaparim diye dusunurken izledigim videolardan ve arastirdigim kaynaklara gerekli olan malzemeler zaten bende mevcutmus, buna çok sevindim :) burdan aldigim malzemelerin içinde



Simdi tarife geçelim:

Klasik pandispanya tarifimizi yapiyoruz


Kakaolu Pandispanya Tarifi: (16 cm lik kelepçeli kalip için)

Malzemeler: 

8 orta boy yumurta ( kabartma tozu kullanmiyoruz, yumurtanin beyazi kekimizi kabartiyor) ayrica kek yumurta kokmuyor endiselenmeyin)

2 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi su
3 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya

Yapilisi:

Firininizi 175° ye ayarlayin isinmaya baslasin. Keki pisireceginiz kalibini hafifçe yaglayip unlayin yada yagli kagit serin. Kakao ve unu bir kabin içine bir kaç kez eleyin (hava kabarcigi kalmasin)
Yumurtalarin aklarini ve sarilarini ayirip,  aklarini cam yada metal bir kabta sekerin yarisi ile hacmi üç katina çikana  kadar çirpin.  Mikseri kaldirdiginizda  dusmeyecek sekilde olacak.  Baska bir kabta yumurtalarin sarisi kalan toz seker ile rengi açilana kadar iyice çirpin, 3 yemek kasigi suyu ve vanilyayi ekleyin tekrar çirpin.  Elediginiz kakao ve unu da ekleyin karistirin.Yumurtanin beyazini sarisina ekleyip tahta kasikla alttan uste dogru yavasça birbirine karistirin. Homojen bir karisim elde edin yumurtalarin beyazini söndurmemeye gayret edin. Hazirladigimiz hamuru kaliba dokup sicak firina surun. Ilk yarim saat firinin kapagini hiç açmayin. Daha sonra kurdan testi yaparak pismisse firindan çikarin ve sogutun.




  • Daha sonra keki ikiye yada uçe bolun. Ben dorde boldum bu pasta için kalindan inceye dogru.
  • Içine 2 paket krem santiyi 1,5 bardak sut ile hazirlayip uçe bolup 3 farkli renk elde ediyoruz.  
  • Keklerimi sut ile islatmayi unutmayin kasik yardimi ile hafifçe.
  • Dondurulmus frambuaz paketini aldim ve buzu çozulunce tane tane koydum keklerin arasina.
  • Renk için pembe gida boyasini çok az, az, ve çok koyarak elde ettim renkleri. Toz gida boyasi kullandim. 
  • Resimlerdende goruldugu gibi once en alttan baslaniyor gul yapmaya sonra yukari dogru devam ediliyor yani içindeki kremalarin sirasida boyle oluyor.



Bu videolarda nasil yapildigi gosteriliyor. Wilton marka 1M duy kullaniyor. Amerikalilarin kullandigi krema Buttercream icing. Daha sert ve kivami koyu oluyor. bu yuzden çok guzel tutuyor. Fransizlarin kullandigida "Glaçage" deniliyor. Evde hazirlaniyor. Degisik tarfiler var fakat ben tutturamadim neden bilmiyorum. Ama eger tarifi olan varsa benimle paylasirsa çok sevinirim :)

1M duy ( douille )














Arkadasim seymanin guzel bebegi rumeysa'yi gormeye gittigimiz için kesme kismini onun odasinda yaptik. Afiyetle yedik :)