26.09.2012

Oyuncak ve kitap toplama etkinliği


http://minik-atolyem.blogspot.fr/2012/09/yeni-bir-etkinlik.html blogunun sahibi yeni bir etkinlik yapiyor arkadaslar. Ben yurtdisinda oldugum için katilamacagim ama Turkiyedeki arkadaslarim katilabilir. 

çocuğunuzun kullanmadığı ya da paylaşmayı istediği bir oyuncağı ya da bir hikaye kitabını bana yolluyosunuz; ben hepsini güzel paketler yapıyorum ve bayram vesilesiyle sizler adına toplu bir şekilde ya Çocuk Esirgeme Kurumu' na ya da ihtiyacı olan bir vakıfa götürüyorum. güveni nasıl mı sağlayacağız; hepsini fotoğraflamaya çalışacağım, yolladıklarınızın yerine ulaştığını görebilmeniz için, çocukların o mutluluğunu görebilmeniz için.

yeni almak isteyenler yenisini de yollayabilir elbette; ama evinizde oyuncak sepetinin içinde oynanmayı bekleyen, birini sevindirmeyi bekleyen oyuncaklarınız varsa; yollamakla hiç bir şey kaybetmezsiniz. vereceğiniz bir tek kargo ücreti olacak. sadece oyuncak ve hikaye kitaplarınızı bekliyorum. yollayacaklarınızın çok fazla yıpranmamış olmalarına dikkat edelim saygı adına. katılmak isteyenler, mail yoluyla bana ulaşabilirler: minikatolyem@gmail.com 


hatta ve hatta eşlik etmek isteyenler olursa hep beraber de gidebiliriz. bloglarınızda duyurup katılımı artırabilirsek çok daha güzel olur. güzel geri dönüşlerinizi bekliyorum... :)

son katılım: 12 Ekim 2012 Cuma (en geç bu belirtilen tarihte kargonuzu yollayabilirsiniz)


Diyor blogger arkadasim. Sizde bu etkinlige katilmak istiyorsaniz onunla iletisime geçin.



24.09.2012

Nar eksili Manti Çorbasi

 Adana mutfağının en lezzetli en güzel yemeklerindendir bu corba. Nam-ı diğer Yüksük çorbası, zaten nar eksisi çogu yemeklere lezzet katar, mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler:

Buzluğunuzdaki mantı ( yoksa eğer oturup mantı yapacaksınız yada hazır alacaksınız başka çare yok  :)  )
Konserve nohut (dilerseniz bir gece önceden ıslatın)
nar ekşisi
Bir - iki diş sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı nane

3 yemek kaşığı Sıvı yağı
2 yemek kaşığı Salçası
Su

Hazırlanışı:

Tencereye kişi sayısına yetecek kadar su koyup mantınızı ekleyin. 2-3 yemek kaşığı artık ne kadar yetecekse nar eksisi koyun ve mantiyi pişirin. O pişerken konserve nohutunuzun suyunu süzdürüp kabuklarını soyun. Mantı pişince nohutu ekleyin tencereye ve biraz daha kaynatın. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağını 2 yemek kaşığı domates salçasıyla pişirin, 
1 tatlı kaşığı nane ekleyip kısık ateşte pişirin. 1 yada 2 diş sarımsağı ezip biraz suylam salçalı naneye ekleyin ve  pişirin. Kıvamı tutunca mantiya ekleyin. Bir tasim daha kaynatin çorbanızı ve ocağı kapatın. Biraz koyu kıvam olması gerek, nohut bunu zaten sağlıyor merak etmeyin. Herseyi göz karari yaptim artik sizde ayarlarsiniz. Bu yoresel bir yemek oldugu icin herkes sevmeyebilir dikkat! :)  Afiyet olsun

17.09.2012

Hayatimin en yumusak pogcasi

Sonunda yumusak pogca yapabildim :) Aslinda klasik tarif, is beklemekte kaliyor yani mayalamakta...

Malzemeler:
1.5 su bardağı ılık sut
Yarım su bardağı sıvıyag
2 yumurta
1 paket yaşmaya (40 gr)
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildigi kadar Un ( ama hamur civik olacak )

Yapılısı:

Yas mayayi ilik sutte eritin. Yumurtanin beyazini harca eklicez sarisini uzerine surmek icin ayiricaz. Diger malzemeleri de katarak ele yapisan, civik bir hamur yogurun.  Hamura şekil verebilmek için ellerinizi biraz yaglayin. İstediginiz ic harctan koyup sekil verin. Tepsiye dizip yumurta sarısını sürün. 1 saate yakın tepside ilik ortamda mayalandırın. Ben firini en dusuk derecede 30° de isitip sonrada kapatip oyle firinin içinde mayalandirdim. Daha sonra 175° ye ayarlayip pervaneli yani fanli pisiridim.
Sonra 170° de ısıtılmış fırında pisirin.
Pisince uzerine nemli bez ortunki sertlesmesin soguyunca. Bu malzemelerden orta buyuklukte iki tepsi kuçuk boyda uç tepsi pogca cikiyor. Afiyet olsunn :)

5.09.2012

Arkadasim, dostum Yasemin'den Patlican Oturtma Yemegi

Merhabalar efendim,

Her sali post yazma karari verdik blogger arkadaslarla instagramda fakat ben ihmal ettim dun yazamadim birsey :(

Ama beni kurtaran Turkiye'den dostum cok sevdigim arkadasim Yasemin oldu :)


Kendisi cok sevdigi esine patlican oturtma yemegi yapmis bende gorup bayilinca tarifini istedimmmm :)

Hadi bloga koyalim deyince sagolsun kirmadi beni.

Tarifine gelince:

Patlicanlari yuvarlak yuvarlak dogruyorum
Patatesleride elma dilimi seklinde
Sonra kizartiyorum
Tencerenin altina patatesleri uzerine patlicanlari yayiyorum
Sonra 1 ortaboy sogan dogruyorum
Ve Sarimsak koyup Kavuruyorum bunlari sonra kiymayi ekleyip tekrar kavuruyorum iyice. Baharat olarak pul biber, karabiber, kimyon,
Tatli toz biberde koyuyorum.Pisince
Tencerenin en ustune kiymayi yayip kaynamis su ekliyorum biraz. Pisiyor zaten hepsi pismis oldugu icin 10-20 dk kaynasin yetiyor
Afiyet olsun.

Yasemin Korkmaz Guler...