25.06.2012

Artan keklerden bomba pasta

Merhaba,

uzun zamandir tatil sebebiyle ara verdigim bloguma yeniden dondum :)

Ne kendime bloguma nede sizinkilere bakamadim ama insaallah bundan sonra bakabilirim.  Tatilim guzel geçti ama istanbul çok sicakti çookk. Senede bir kez gittigim için hep ailemin yaninda kaldim oyle tatil koyu falan yok bizde :) bizim tatilimiz ailmizin yani :))

Neyse ben direk tarifime geçeyim hanmlar, evde çok artan kekim oldugu için degerlendirmek istiyordum. Canim kayinvalidecigimin misafiri gelecegi için hemen bunu dusunup yapiverevim dedim :) Biz begendik tadini, gelenlerde sevdi. Sizde denerseniz belki seversiniz :))

Malzemeler:


  • Buzlugun attiginiz yada elinizde kalan artkan kekler
  • Turkiye'de tuzsuz labne peyniri Fransa'da mascarpone ( mascarpone buyuk marketlerde varmis, migros, carrefour'da falan )
  • 1 paket krem santi ( ben kakaolu kullandim )
  • Krema sertlestirici ( cremfix )
  • Nestle dessert kuvertur çikolata ( aman onu nerden bulcam simdi diyorsaniz dr oetker çikolata sosu )
  • Yarim kutu sivi krema



Yapilisi:

Herseyden once kremsantiyi krema sertlestirici ile hazirlayip buzdolabina koyun.Kekleriniz buzlu ise mikrodalgafirinda buzunu çozdurun ve elinizde ufalayin. Mikrdalga yoksa buzunu çozulmesini bekleyin. Buzlu degilse zaten diren bir kabin içine ufalayin.




labne peynirini yada mascarpone hangisini kullaniyorsaniz kekin içine koyup hamur gibi yogurun.isterseniz içine findik, fistik, ceviz kuru uzum katabilirsiniz.


 salata kasenize yada neyin içine yapmak istiyorsaniz streç film (sera) ile kaplayip kekini içine duzun. içine buzdolabinda kivama gelen kremsatiyi dokun



Hamurdan tekrar buyuk parça ile kremayi kapatin.


Siz çikolata sosunu yada kuvertur çikolatasini krema ile hazirmarken pastayida buzdolabinda bekletin.

Kuvertur çikolatasinin hazirlanmasi ( ganas ) : kremayi dibi tutmaz bie tasa koyup ocaga koyun ve kaynama noktasina getirin. Ocaktan alin ve içine kuvertur çikolatadan birz biraz koyup karistirin ve çikolatayi eritin. daha sonra sogutarak pastanin uzerine dokun. çok sogumasin yoksa sertlesiyor. çikolata sosu ile hazirlancaksa onu paketin arkasindan yaparsiniz zaten.


buzdolabinda biraz soguyup sertlesince uzerini susleyin.


afiyet olsuunnn :)








7.06.2012

Bakanlık eşek ve domuz eti satan firmaları açıkladı

Merhaba arkadaslar,

Sizlere haberlerde cikan Bakanligin yayinlayidigi yuzde yuzde dana eti diye bizleri kandiran ve nelerr nelerr yediren o hain firmalarin isimlerinin yazdigi listeli haberi ekliyorum. Belki benim gibi okuyamayan gormeyen olur. Ozelliklr izmir'de yasayan arkadaslarim firmalara iyi bakip dikkat etsin! Bizler Fransa'da helal kesim etleri Turk kasaplardan daha guvenilir aliyoruz gercekten. Oysaki memleketim canim ulkemin herhangi bir kasabina gonul rahatligiyla alisveris yapamiyoruz. Heleki buyuk firmalarin sattigi urunler boyle yaparsa artik hic et tavuk vs yiyemeyecegiz ne yazikki. Turkiye'nin aslinda musluman bir devlet olarak daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Fakat insanlarin vicdanlari kalmamiski boyle seyleri alip satip yediriyorlar! Devletin denetim yapip bu firmalari afise etmesi cok cok iyi oldu. İnsaallah denetimler artar ve boyle firmalar kamuoyuna duyrulup kapattirilir.
------------------------------------------

%100 Dana eti ibareli ürünlerde Tek Tırnaklı hayvan eti, Kıymalı Pide ve Kuşbaşılı Pide de ise domuz eti kullanıldığı tespit edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı kontroller sonucunda laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan ürünleri ve firma bilgilerini yayınladı...

"Taklit ve tağşiş" yapıldığı kesinleşen gıdalar, firmaların adı ve markası Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlandı.

TEK TIRNAKLI HAYVAN ETİ VE DOMUZ ETİ ÇIKTI

Bakanlığın yayınladığı listede; % 100 Dana eti ibareli ürünlerde Tek Tırnaklı hayvan eti (At Eti, Eşek Eti), geleneksel Tereyağı yazan ürünlerde, bitkisel yağ, Kıymalı Pide ve Kuşbaşılı Pide de ise domuz eti kullanıldığı ortaya çıktı.

İşte Bakanlık tarafından yayınlanan liste





SAMANYOLUHABER.COM