Merhaba dostlar, buyuk bir cesaretle birazda korka korka yaptigim gokkusagi pastam :) 
Martha Stewar' in yaptigi pastadan esinlenerek dunku kermesimiz için yaptigim bu pasta hem tad hemde goruntu olarak guzel not aldi. Benimde dort saat ugrasmama degdi çok sukur Rabbim utandirmadi :D
Resimlerden pek boyu belli olmuyor ama boyu uzun bir pasta oldu. Malum gokkkusagi rengi 7 tane fakat lacivert gida boyasi bulamadigim için (zaten mavi istedigim bir renkte olmadi ) 6 katli bir pasta oldu. Iyikide 6 olmus çunku pasta kutuma sigmayacakti çok uzun olacakti.
Tarifine geçiyorum

Malzemeler:

  • 15 adet yumurta ( evet onbes çunku buyuk bir pasta malesef ) oda sicakliginda olmali yumurtalar
  • 1,5  yada 2 su bardagi toz seker ( ince toz seker olmasi gerekiyor burda sucre en poudre diye satiliyor)



  • 1 paket vanilya

  • 2,5 su bardagi un
  • yarim su bardagi misir nisastasi ( ben Maïzena marka kullandim


  • 80 ml ilik su
  • Arasina ve etrafina surmek için krem santi. Bu sefer bunu kullandim ilk defa. Normalde diger kremalari kullaniyordum. Kermese ozendigim için ozel olsun istedim. Aslinda diger fransiz kremalarindan pek farki yok :) 

  • 2 paket krema sertlestirici, creme fix 
  • beyaz bulut için turk krem santi (olmasada olur :) ) 
  • kekleri islatmak için 1 kutu çilekli sut  (asagidaki paketten bir tanecik kullandim sadece ve  yogun bir tat olmasin diye normal sutte ekledim )





Gida boyalari: kirmizi, sari, yesil, turuncu, mavi ve mor varsa lacivert . Gida boyalarinin bazi renklerini turkiyeden getirmistim( toz boyalardan daha iyi sonuç aliniyor. Mor rengide wilton marka kullandim. kosher sertifikali oldugu için guvenerek aldim. ayrica uzerinde içindekiler kisminda baktim saincali birsey yok. isteyene maille atabilirim. 


Yapilisi:

  • Firininizi 175° de  ayarlayin, pervaneli yani fanli firinda pisiriyorum ben.


Iste bas kahramanim kelepçeli kalibim. 1 tane kalibim oldugu için surekli pisir bekle dök epey vakit aliyor ve ççoookkk yorucu oluyor. ayni boyutlarda 2 tane kalibiniz varsa sanslisiniz soyleyeym :)

  • 25 cm civarinda olan bu kalibimizi yagli kagit ile kapliyoruz.
  • Yumurtalarin beyazini ve sarisini ayiriyoruz. Beyazlarinin içine sarisi karismamasina dikakt edelim. Beyazini cam olan buyuk bir  kaseye ayirirsaniz kopurmesi için daha iyi sonuç alirsiniz. 
  • Mikserle yumurtanin beyazlarini sekerin bir kismi ile hacmi uç katina çikip tepeciklar olana kadar iyice çirpiyoruz ve bir kenara koyuyoruz.
  • ayri bir kaba ayirdigimiz yumurtanin sarilarina kalan sekeri ilave edip rengi açilana kadar krema kivami oluncaya kadar çirpiyoruz. 
  • Yumurta sarilarina 80 ml ilik suyu ve vanilyayi ilave ediyoruz. 
  • Unu ve nisastayi bir iki kez eleyip yumurtalarin sarisina ilave ediyoruz ve tekrar çirpiyoruz. 
  • Hazirladigimiz hamuru yumurtanin beyazina ilave edip spatula ile yavasça asagidan yukari dogru karistiryoruz, yumurtanin beyazini sondurmememiz gerekli. iyice karisinca malzemeler 6 ayri buyuk kaseye yada tabaga paylastirip gida boyalari ile renklendiriyoruz.

sonra sirayla teker teker renkli hamurlarimizi pisirelim. Turuncu hamuru kaliba bosaltalip, (ince olacak hamur ama yumurtanin beyazi onu biraz kabartacak)  sicak firinimiza koyalim. 
  • 10 - 15 dk pisirip kurdan batirarak kontrol edelim. 
  • Pisince çikartip diger renklteki hamurumuzu pisirelim. boyle boyle tum renkleri sirayla pisiriyoruz.

  • Kremayi hazirlamak için buyuk bir kaseye koyup 20 sn çirpip içine iki paket krema sertlestirici koyup tekrar sertlesene kadar çirpin ve buzdolabina kaldirin.


kenarlari ince yada yamuk oluyor pistikten sonra bu yuzden tam ölçulu olmasi için bir tabagi keklerin ortasina koyup kenarlarini kesiyoruz resimdeki gibi

  • Daha sonra servis tabagina yerlestirip kekleri çilekli sut ile islatiyoruz.  
  • Ustune buzdolabina koydugumuz kremayi surup tekrar kek koyup tekrar sutle islatip krema surup kekler bitene kadar ayni islemi yapiyoruz.
  • Kenarlarinida krema ile kaplayip istedginiz gibi sekillerle susleyebilirsiniz.


veee iste sonuççççç :) 4 saat ugramama degdi çok sukur :)