IMG_1513

Benim haarikaa bir kayinvalidem var biliyormusunuz siz?  Tatli dilli,haramat, hosgorulu, iyi niyetli, anlayisli tam bir melek :) Allah isteyen herkese onun gibi bir kayinvalide versin valla. Su kaynana lafini hiç sevmiyorum anne diyorum hep zaten  ikinci annem o benim.
 Ortami idare eder, herkesin gonlunu hos eder, yuzunden gulumsemesi hiç eksik olmaz. Allah razi olsun ebeden hakkini odeyemem. Bana hiç gurbeti yasatmadilar kendi evimde memleketimde gibi hissettirdiler burda bir tane bile akrabam ailem yokken onlar bana ne akrabalarimi ne de ailemin özlemini hisettirdiler. Kayinpederimde hakeza çok iyidir. Allah uzun omurler versin 
Bu yuzden çok seviyorum onlari. Gorumcem Sinejane' i taniyorsunuz zaten :)  Neyse fazla duygusala baglamayayim ben :) 

Bu da annemin nefismi nefis asuresi. Elleri dert gormesin çok guzel oldu. 

Malzemeler;

2 su bardagi asurelik bugday 
1 su bardagi fasulye ( isteyen 2 su bardagi konserve kullanabilir daha pratik oluyor )
1 su bardagi nohut  ( isteyen 2 su bardagi konserve kullanabilir daha pratik oluyor )
1 su bardagi kuru üzüm
10 adet kuru incir
18 adet kuru kayisi
1 su bardagi file badem ( istege bagli ) 
12 su bardagi su
3 su bardagi seker
suslemek için, findik, nar, antepfistigi, tarçin (evde ne varsa)


Yapilisi:

Bugdayi 1 gun onceden sicak su ile islatip ertesi gun buyuk bir tencereye alip ustune 12 su bardagi su ekliyoruz ve iyice hasliyoruz.Inciride yumusamasi için dograyip baska kuçuk bir tencerede 15 dakika hasliyoruz. Kayisi,  kuru uzum, file badem ve hasladigimiz inciri ekleyip  10 dk daha kaynattiktan sonra   3 su bardagi toz sekeri ekliyoruz. Az sekerli sevenler iki su bardagi koyup tadina bakip sonra arttirabilirde) Bi bes dakika daha kaynattiktan sonra  fasulyemizi ve nohutumuzu ( biz konserve kullandigimiz için en son ekledik, siz kuru meyvelerden once koyun konserve degilse)  ekliyoruz. Sizde konserve kullanirsaniz eger nohutun  kabuklarini soymayi unutmayin. Bes dakika daha kaynattiktan sonra ocagin altini kapatip ilimaya birakiyoruz. Eger civik olduysa endiselenmeyin soguyunca koyulasiyor zaten. Ocagin basindanda hiç ayrilmamak gerekir dibi tutmamasi için, surekli karistirmak gerek.
 Kaselere boldukten sonra susleyip ilik olarak servis ediyoruz miss missss :) 


IMG_1510