Adana mutfağının en lezzetli en güzel yemeklerindendir bu corba. Nam-ı diğer Yüksük çorbası, zaten nar eksisi çogu yemeklere lezzet katar, mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler:

Buzluğunuzdaki mantı ( yoksa eğer oturup mantı yapacaksınız yada hazır alacaksınız başka çare yok  :)  )
Konserve nohut (dilerseniz bir gece önceden ıslatın)
nar ekşisi
Bir - iki diş sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı nane

3 yemek kaşığı Sıvı yağı
2 yemek kaşığı Salçası
Su

Hazırlanışı:

Tencereye kişi sayısına yetecek kadar su koyup mantınızı ekleyin. 2-3 yemek kaşığı artık ne kadar yetecekse nar eksisi koyun ve mantiyi pişirin. O pişerken konserve nohutunuzun suyunu süzdürüp kabuklarını soyun. Mantı pişince nohutu ekleyin tencereye ve biraz daha kaynatın. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağını 2 yemek kaşığı domates salçasıyla pişirin, 
1 tatlı kaşığı nane ekleyip kısık ateşte pişirin. 1 yada 2 diş sarımsağı ezip biraz suylam salçalı naneye ekleyin ve  pişirin. Kıvamı tutunca mantiya ekleyin. Bir tasim daha kaynatin çorbanızı ve ocağı kapatın. Biraz koyu kıvam olması gerek, nohut bunu zaten sağlıyor merak etmeyin. Herseyi göz karari yaptim artik sizde ayarlarsiniz. Bu yoresel bir yemek oldugu icin herkes sevmeyebilir dikkat! :)  Afiyet olsun