Sonunda yumusak pogca yapabildim :) Aslinda klasik tarif, is beklemekte kaliyor yani mayalamakta...

Malzemeler:
1.5 su bardağı ılık sut
Yarım su bardağı sıvıyag
2 yumurta
1 paket yaşmaya (40 gr)
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildigi kadar Un ( ama hamur civik olacak )

Yapılısı:

Yas mayayi ilik sutte eritin. Yumurtanin beyazini harca eklicez sarisini uzerine surmek icin ayiricaz. Diger malzemeleri de katarak ele yapisan, civik bir hamur yogurun.  Hamura şekil verebilmek için ellerinizi biraz yaglayin. İstediginiz ic harctan koyup sekil verin. Tepsiye dizip yumurta sarısını sürün. 1 saate yakın tepside ilik ortamda mayalandırın. Ben firini en dusuk derecede 30° de isitip sonrada kapatip oyle firinin içinde mayalandirdim. Daha sonra 175° ye ayarlayip pervaneli yani fanli pisiridim.
Sonra 170° de ısıtılmış fırında pisirin.
Pisince uzerine nemli bez ortunki sertlesmesin soguyunca. Bu malzemelerden orta buyuklukte iki tepsi kuçuk boyda uç tepsi pogca cikiyor. Afiyet olsunn :)