Merhabalar,

Makinemi alali dort gun oldu ve bende hevesle kullanmaya basladim. Kizimin uzun gelen esofmanini kisalttim. Deneme yapmak cok heyecanli oluyor cunku ilk defa oturuyorum makine
Basina. Bir terzi kizi olarak ayip bir durum bu benim icin. Biz her tamir islerimizi babama yaptirirdik, hic makine basina oturmadik. Oda sagolsun hep yapar eve getirirdi. Hersene Turkiye'ye gittigimde yaptiririm yine ona kiyafetlerimi :) Fransa'da olmuyor pek. Herkestw makine kendi isini kendi gormeye calisiyor ee bende heveslendim dogal olarak. Makineyi kullanmaya basladim bakal vakit buldukca kurcalayip ogrenirim artik.

Gelelim ogrendigim overlok isineeee. Kizimin pantolonunu kestim ama overlok makinem yok. Ee. Birde onu al diyemem esime :D instagramda yaptigim isi (asagida var ) paylasinca sade kahve blogunun sahibi ece arkadasim bana duz zigzag makinesi ile overlok cekebilecegimi hatta nasil yapacagimi anlatip fotograflayinca cok sevindim ve bir kac deneme ile basardim sukur :))

Malum benim makinem singer tradition 2250. Zig zag ayarini kitapcigindaki gibi secip yapabilirsiniz soyleki;

Tansiyon ayari genelde 3 olurmus. Sanirim çok onemi yok ( bilmiyorum çok anlamadim o ayardan birsey )  Length yani uzunluk ayari 0 yada 1 yada 0,5 te olmasi gerekli. Kumasi igne ayaginin tam ortasina koymaliyiz. Sag taraf boslugu sol tarafta kumasi dikecek. Bununla ilgili videolar var ingilizce ama baska marka makinelerin var. Tabi isterseniz ben yinede eklerim. Burdan sade kahve blogunun sahibesi ece hanima tekrar cok tesekkur ediyorum bana harika birsey ogretti. :)

Bu tansiyon ayari çokta onemli degil sanirim
iste onemli olan ayarimiz bu;  uzunluk 0,5 yada 1 olmali zaten kitapçikta ayarlarin resmi var.

kitapçiktaki zigzag ayarlari

Kumasgi gordugunuz gibi tam ortaya yerlestiriyorsunuz. Sag tarafi bosu sol taraf kumasi dikiyor.
Sonuç boyle oluyor.
Asagidaki fotografta ecenin benim ogrenmem için çektigi fotograflar.
Kumasi tam ortaya koyup ayarlarinida yapip dikiyor. Onun Makinesi Brother di galiba.  Kendisi zaten buraya yazar onada sorabilirsiniz.


Buda videolar,




Bu dikis, overloku ogrenmeden once yaptigim surfile dikisi :)