Merhaba blogdaşlarım,

uzunnnn zamandır ne sizleri ziyaret edebildim nede post yazabildim. Çünkü ailemin yanına İstanbul'a tatile geldim: Onlarla ne kadar vakit geçirsek kar diyede buraları epey boşladım. Ama yine dayanamayıp bir post yazıp kaçayım dedim :)

Tatilimin ilk haftasını Ankara'da eşimin teyzesinde geçirdim. Kalan günleride İstanbul'da geçiriyorum.Kızımın küçük, hareketli ve araştirmacı olmasından sebep pek dışarıya çıkamıyorum ve birde malumunuz havaların yağışlı olması sebebi ile evdeyim genelde :) sadece kızımı evimizin yakınındakı parka götürüyorum. Benim 14-15 yıl önce oyun oynadığım parkta artık kızım koşup oynuyo, zaman nasılda geçiyor değil mi? Hibirşey anlamıyoruz valla...

Gelince açma-simite saldırdım resmen :))


Diyet işinide bir ay mola verdim eh bırakında anne yemekleri yiyeyim doya doya, memleket hasreti giderim, helal yiyeceklerden yiyeyim dimi? :))))))))))))



Ankara'da fırında alabalık pişirdim, tadı çok guzeldi balığın. Fırında olmasıda ayrı bir güzel tabi. Tarifini yazayım yapmak isteyenlere...

Fırında Alabalık
                                                   

Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kişi sayısı kadar alabalığı yıkayıp aradasını kesip içini tuzlayıp yaglayın hafifçe domates, limon ve patatesi dilimleyip fırın tepsisine dizdiğiniz balıkların üzerine dizin.
1 limonun suyunu sıkıp içine nane,zeytınyağı, dereotu evde ne varsa damak tadınıza göre ekleyip balıgın üzerinde gezdirin veönceden ısıttığınız fırına surun. balıklar kızara kadar pişirin:

Afiyet olsun :)




Tatilimizin bitmesine 15-20 gun kaldı. Bu yuzden tekrar yazarmyım bir post bilemedim :) şimdi sizleri ziyarete geliyorum savulun :))