Kavala Kurabiyesini sevgili Berna Gürşen ve Işıl Sözer'in kitabi olan Butik Pastacilik kitabindan bakarak yaptim. Renk olarak aynisi olmadi malesef ama tadini çok begendim. ayrica kapali bir kabta saklayinca bayatlamiyor uzun sure bence.  Bu kurabiye kavrularak yapiliyor ve ben isi abartip fazla kavurdugum için rengi koyu oldu aslinda beyaz olmasi gerekiyordu :D 






Malzemeler:

1 su bardagindan biraz fazla toz badem
2 ve  çeyrek su bardagi un
1 su bardagi pudra sekeri
130 gr oda sicakliginda tereyagi
1 tatli kasigi vanilya
1 buyuk yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
Yarim bardak badem


Yapilisi:

Un ve toz bademi tavaya koyup  kokusu çikana kadar kavurun. çak fazla rengi degismesin yoksa benimki gibi esmer olur :P  sonra altini kapatip sogutun. O soguyana kadar baska bir kapta pudrasekerinin yarisini  tereyagi, vanilyayi, yumurta ve kabartma tozunu çirpin. Kavurdugunuz unlu toz bademi ekleyip hamur haline getirin, eger  civik olursa  biraz un ekleyin. bademleride ekleyip biraz daha yogurun.
Firini 175° ye ayarlayin. O isinirken kurabiyelerinize yarim ay sekli verin yada istediginiz sekli. Yagli kagitli tepsiye aralikli dizip 25 dakika pisirin.firindan çikip soguyunca pudra sekeri ile susleyin. Afiyet olsunnnn :)