2.01.2012

Karaçay Pastasi ( Karaçay-Çerkesya)

Merhabalar efendimmm ,

Yeni yila girdik, 2012 yili hepimize hayirli bir yil olsun. Bayadir blogumuda ihmal ettigimi biliyorum ama bu post ile telafi edecegim insaallah :) 1 ocak çok sevdigim kayinbabamin dogum gunu.Babam dogum gunlerini kutlamayi falan sevmez ama ben ona her sene pasta yaparim. Hep beraber toplanip kesip yeriz. Maksat hatirlanmak ve saadet'in seker hamurlu pasta alistirmasi yapmasi olsun :)) Kendisi çerkes oldugu için ( Karaçay çerkesi ) ona o Rusya'nin altindaki kuçucuk ulkelerinin bayragini yapmayi istedim. Tabi hayalimde halk dansi (toy) yapan erkek ve kiz figurude vardi ama kuçuk kizim Esma'dan firsatim olmadi. Pastayi bile zar zor yapabildim sayesinde :)

Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti Bayragi
Pastanin Pandispanyasini klasik pandispanya ile yaptim tik tik. Arasina muz ve çikolaya ganasi koydum. 
Keki muzlu süt ile islattim. ( Sutu ve muzu blendirdan geçirdim. Ince yaptimki kek iyice emsin diye )
Ve daha sonrada seker hamuru ile kapladim. 


Altinada Karaçayca nice yillara ,mutlu yillara yazmistim. " Asgi cillara" yazdiran esim yanlis yazdirmis :) dogrusu "asgi cillaga" imis. Tabi ben onu photoshop yardimi ile degistirdim buraya eklerken :) Baska sitelerde gorurseniz yaziyi farkli gorebilirsiniz :)







6 yorum:

  1. çok güzel olmuş hayırlı ve hamarat gelincik:) eline yüreğine sağlık.. çerkes amcama nice sağlıklı mutlu yaşlar, bende abhazım :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik yine dokturmusun Mutlu dun benim babaminda dogum gunuydu siparis vericektim hamurlari ama veremedim Uzgun daha dogrusu cesaret edemedim becerir miyim diye annemin dogum gunune yaparim bende insallahMutlu
    dogum gunu kutlu olsun amcanin Mutlu

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık, süper bir görüntü.

    YanıtlaSil
  4. rukiyye melek :)3.01.2012 14:18

    sada bek eruv bogandi... ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  5. Nice hayirli sevdiklerinizle beraber yaslariniz olsun insallah.
    Ben seker hamuru hakkinda bir soru soracaktim.Kendi sözüm icin yapmak istedim ben ama internetten siparis ettigim hamurda katki maddesi oldugu icin maalesef kullanamadim.Bazilari kendi yapiyormus, cok arastirma yaptim ama saglam bir sonuca varamadim.Nasil yapilir, pasta nasil muhafaza edilir vs. vs. sayet mümkünse resimlide olsa bu konuda bir post yada kisa bir cevap alabilirmiyim.Yapmayi cok istiyorum ama bir türlü nasip olmadi.Bari kinama seker hamurlu cupcake leri yapabileyim :) tesekkürler simdiden

    YanıtlaSil