Bu tarifi sevgili Işıl Sözer ve Berna Gürşen'in Butik Pastacilik kitabindan bakarak yaptim. Kitap gercekten harika. İlk basimda ufak tefek hatalar olsada ikinci basimda hepsi duzeltilmis. Ama hic sorun degil cunku kitap almaya deger bir kitap bence.


Malzemeler:

3 yumurta aki
200 gr toz seker
160 gr hindistan cevizi
220 gr toz yesil fistik
Etrafi icin pudra sekeri


Yapilisi:

Yumurta aklarini ve toz sekeri birlikte kar gibi olana kadar cirpin. Hindistan cevizini ve fistigi ekleyip spatula ile karistirin. Buzdolabinda uzerine strec film ile kapatip 2 saat kadar dinlendirin. Firini 170 dereceye ayarlayin isinsin. Dinlenmis hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin ve pudra sekerine bulayin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli dizin cunku kabariyor. Firinda 10 dk kadar pisirin. Sertlesmesini beklemeyin cunku soguyunca sertlesiyor. Kizarmasin fazla pisirmeyin. Sonra servis edebilirsiniz.