26.07.2011

Mantar Seklinde pogça




Muffins kalibinda minik pogaçalar yaptim :) Kalibim 12 lik oldugu için iki - uç kez koyup çikarmak
zorunda kaldim. Ama olsun guzel oldu . Ama az yapmak için olculeri azaltabiliriz, soyle ki;

Malzemeler:

Yarim bardak ilik süt
Yarim bardak sivi yag
2 yumurta (1 tanesinin sarisini ayir)
1 paket yas maya
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
alabildigi kadar un

Yapilisi;

Sivi malzemeleri isitin ilik olsun sonra hamur legenine koyup seker tuz ve mayayida koyup eriyene kadar karistirin. daha sona azar azar un ekleyin ve iyice yogurun. Hamur biraz civik olmali ama elinizede yapismamali. (biraz yapissada sorun olmaz ) kivami yakalyinca ustunu bir bezle ortun ve ilik bir ortamda kabarmasini bekleyin. Bir yarim saat kirkbes dakika suruyor. Kabarinca firininizi 180° ye ayarlayin fansiz sekilde ve sonra silikon muffins kalibiniza (kalibinizin boyutuna bagli benimki boyleydi ) minik parça halinde alip yuvarlayip koyun. üzerine ayirdiginiz yumurta sarisini surup susam ekleyip firina verin. Guzelce kabarip  pisince onlari çikartip kalan hamuruda tekrar koyup firina verin. Bittiiiii


Firinda Tuzlu Mantar

Ben bu firinda sade mantara bayiliyorum resmen. zor birsey degil. Izgara tavuk yemeginin yaninda yada dilediginiz baska bir yemegin yaninda harika olur.



Mantarlari yikayin firin tepsisine tuzlayip koyun ve firini 200° ye ayarlayip pismesini bekleyin. Biraz geç pisiyor ama harika bir tat. Hepsi bu :)

Çilekli Pasta 3


Malzemeler:

Hazir pandispanya
2 pkt Krem santi +1,5 su bardagi sut
Keki islatmak icin visne suyu yada sut
250 gr cilek
1 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi toz seker

Yine Turkiye'de yaptigim pastalardan biri. Acil misafir için mutlaka hazir pandispanya bulundurulmali evde bence. Turkiyedekiler tabi helal oldugunu dusunerek aldim. ilgintir Dia markada domuz ve benzeri katki maddesi bulunmaz yazisi yoktu, tuhafima gitti. Neyse hersey hazir oldugu için bilmem yapilisini anlatmaya gerek varmi? Ama uzerindeki jolesini anlatmam gerek sanirim.




Yapilisi:

Kremsantiyi hazirlayip birazini disina surmek için ayirip buzdolapta bekletin. Keki ikiye yada uçe bolup islatip aralarina incecik dogranmis çilekleri ve kremayi surup birlestirin. Dolapta beklettiginiz  kremayida etrafina surun ve jole hazir olana kadar buzdolapta bekletin.

Ustune koymak için guzel olan çileklerden 15 kadar ayirin ve  duzgun koymak için tepeleri biçakla kesin. Arkan çilek parçalarini ve birkaç tane daha çilegi kuçuk bir tencerede biraz suyla pisirin.

Jöle için;

Pisip iyice ezilmis olan çilegi bir suzgeçe koyun ve çikan çilek suyunu bir tavaya dokun. Tavadaki çilek suyuna nisastamizi ve sekerimizide ekleyip karistirarak pisirin. Kaynayinca altini kapatin ve ilimaya birakin. Çok koyu çokta çivik olmasin dikkat edin. Çok koyu olursa biraz su çok civik olursada biraz nisastali su ekleyin.


 iliyinca buzdolabindaki pastayi çikarin ve tepelerini kestiginiz çilekleri istediginiz gibi yerlestirin. Ardindan ilik jolemizide pstamizin uzerine dokunce hazir oluyor. Afiyet bal olsun

25.07.2011

Karaorman Pastasi

Belki çogunuz denemistir bunu Dr. Oetker'in Karaorman Pastasi
Dr. Oetker'in her urununu çok seviyorum. Hazir istanbuldayken dedim bir denyeyim. Keki çok kabarmadi , belki benim firinimdan kaynaklandi ama bu yuzden ekstra pandispanya yapmak zorunda kalmistim. Yerken farkettimki kutusaki pandispanya tozu hindistancevizliymis. Benimkide sade kakaolu olunca degisik bir pasta oldu açikçasi :)
Hem bu kadar buyuk pastaya o kadar toz karisim  bence az ama yinede seviyorum. Hala denmeyen varsa deneyebilir. Sevgiler :) 



11.07.2011

Yeniden Merhaba

Guzel bir tatilden sonra dondum ama hala tatil havasinda oldugum için hiç bloga yazasim yok nedense. Kendimi mecburmus gibi hissettigim için yaziyorum. Ben tatilden donerken herkes yani tatile çikiyor :( Umarim herkesin tatili iyi geçer. Ailemle biraz daha fazla zaman geçirmek isterdim fakat olmadi; kismet bu kadarmis bunada sukur. Hala motive olamadim Fransa'ya alisamadigim için tariflerime ara verecegim. Herkese tekrar iyi tatiller dilerim. Allah'a emat olunuz.