İşte hafif bir tatlı olan sultan sarmasi tarifi. Yapımı basit lezzeti zirvede bir tatlı. Ayrıca diyet kaçamaklarınız içinde ideal (fazla abartmadan tabiki).



Malzemeler:

4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Bolca hindistan cevizi
Icine:
1 paket krem şanti+1 bardak süt


Yapılışı:
Bir tencerede sütü, unu, şekeri, kakaoyu çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocağı kapatmaya yakın vanilya ekleyip ocaktagi kapatin. 1 Yemek kaşığı margarin ekleyip mikserle çırpın. Büyük fırın tepsisinin zeminine bol hindistan cevizi serpip muhallebi sıcakken tepsiyeye yayın
Kakaolu muhallebiyi sogumaya bırakin. 1 Paket kremşanti 1 Su Bardağı süt ile hazırlayip tepside bizi bekleyen kakaolu muhallebi üstüne yayın. Buzdolabında bekletip iyice soğuduktan sonra büyük tepsideki muhallebinizi enine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesin ve de boydan ikiye bölecek şekilde kesin. 2 Parmak kalınliginda olan santili muhalkebimizi sararak dik olarak servis tabağa dizin.





 iyice soguyunca boyle kesin :)