4.11.2011

Sultan sarmasi

İşte hafif bir tatlı olan sultan sarmasi tarifi. Yapımı basit lezzeti zirvede bir tatlı. Ayrıca diyet kaçamaklarınız içinde ideal (fazla abartmadan tabiki).



Malzemeler:

4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Bolca hindistan cevizi
Icine:
1 paket krem şanti+1 bardak süt


Yapılışı:
Bir tencerede sütü, unu, şekeri, kakaoyu çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocağı kapatmaya yakın vanilya ekleyip ocaktagi kapatin. 1 Yemek kaşığı margarin ekleyip mikserle çırpın. Büyük fırın tepsisinin zeminine bol hindistan cevizi serpip muhallebi sıcakken tepsiyeye yayın
Kakaolu muhallebiyi sogumaya bırakin. 1 Paket kremşanti 1 Su Bardağı süt ile hazırlayip tepside bizi bekleyen kakaolu muhallebi üstüne yayın. Buzdolabında bekletip iyice soğuduktan sonra büyük tepsideki muhallebinizi enine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesin ve de boydan ikiye bölecek şekilde kesin. 2 Parmak kalınliginda olan santili muhalkebimizi sararak dik olarak servis tabağa dizin.





 iyice soguyunca boyle kesin :)


5 yorum:

  1. tek kelimeyle sahane görünüyor hemen bende yapiyorum bugün bakalim nasil olacak :)) ellerine saglik...

    http://guzelgulozyigit.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. @Adsız sen birde yapta ye, o zaman bayilirsin :)

    @guzelgul mutlaka yap hem kolay hem nefisss

    YanıtlaSil
  3. selamlar arkadaşım.ellerine sağlık.cidden enfes görünüyor.seni izlemeye alıyorum.ve sevgler gönderiyorum

    YanıtlaSil
  4. bugün blogunu inceliyorum. buda çok beğendiğim, deneyeceğim tariflerden biri.her birinde ayrı bir emek var. kolay gelsin fransaya sevgiler.

    YanıtlaSil