İkinci simit denemem. İlki biraz guzel olmamisti. Ama bu sefer aradigim tarifi evcininin simit tarifindeki yorumlarinda Murat beyde buldum. Kendisi simit ozlemi ceken ertan beye tarifi vermis. Bir denemek istedim ve cok guzel oldu. Tamam karafirinlardaki gibi nar gibi kizarmiyor ama tadi ve sertligi cok yerinde. Helede benim gibi tatli pastane simitlerini sevmeyenler icin ideal. İsterseniz ben direk onlarin arasindaki konusmayi koyarak tarifi vereyim. :)

demiş: ertan | 05/03/2010 at 22:49

size yalvariyorum yaptim olmadi artik ruyalarimda simit goruyorum lutfen ama lutfen yardim edin bana fransada yasiyorum iki yildir simit yemedim olecegim lutfen birebir ne kullanacagim nasil yapacagim anlatin bana o kadar az maya ile hamur kabarmiyoki


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

demiş: Murat | 09/05/2010 at 22:36



Slm Ertan.

-Hamura 42gr yas maya kullan, un typ 550 olsun. iyicene yogur (Ya makinada, yada elde 20 dk)

- hamuru dinlendir (30 dk falan, fazla sismiyor zaten)

- hamuru bekletirken, susami teflon tavada yagsiz hafif kavur

- eger bir kilo unla yaptiysan asagi yukari 16 parcaya bölebilirsin. böldükten sonra, forma getirdikten sonra pekmezli suda 2-3 dakika beklet

-pekmezledikten sonra susama bandir ve simitlerin kurumasini bekle

-simitleri pervaneli firinda 230 derecede yaklasik 11 dakika pisir

afiyet olsun

- denedikten sonra bir bilgi verirsen sevinirim


murat