28.11.2011

Anadolu Universitesi Bati Avrupa Programi ( BAP )



Merhaba, sizlere Turkiye'de Egitimini tamamlayamayip Avrupa'da turkçe olarak okumak isteyen Turkler için yeni ogrendigim bir seyi anlatayim istedim. Aslinda geçen sene duymustum bu konuyu ama çok uzerine dusmemistim. Simdi detayli bir arastirma sonucu ogrendim ve benim gibi faydalanmak isteyen arkadaslarada anlatayim dedim. 

Eskisehir Anadolu universitesinin ve Turkiye Cumhuriyeti Milli Egitim Bakanligi'nin bizlere sundugu hizmet. 

Bunun ön basvurusu ise 4 Ocak 2012'de. Sinav ise Haziran ayinda Turkiye'deki YGS sinavi gibi bir sinavla aliniyor universiteye. Sinav sorulari girenlerin yorumuyla ygs den çok çok daha kolaymis, hatta kazanamayanlari dovuyorlarmis :P o derece :))

Simdi bende dort gozle ocak ayini bekliyorum insaallah. Lisans okumak istiyorum. Kendi bolumum olan Okul oncesi ogretmenligi olsaydi çok sevinecektim fakat malesef çok az bolum  var bana uyan ilahiyat ve Turk Dili ve Edebiyat bolumu :(

Bunada sukur diyorum. Eger sizde gerekli kosullari sagliyor ve benim gibi yurtdisinda turkçe olarak evde  okumak istiyorsaniz sizde basvurun. Bulunmaz firsat bence Avrupa'da yasayan dil bilmeyen Turkler için. 

Siz yinede detayli bilgi alip ogrenmek isterseniz http://www.anadolu-uni.de/ siteyi ziyaret edip telefonlarini arayarak sorup ogrenebilirsiniz.


Bu konuda daha çok bilgi sahibi olan arkadaslar bizi bilgilendirirlerse seviniriz. 

9 yorum:

  1. valla okudum okudum ama mavi renk gözümü aliyor :( gözlerim yoruldu pek birsey anliyamadim ama cok faydali birseye benziyor.Dogru anladiysam sen üni sinavlara girmeyi düsünüyorsun?? yalniz istedigin bölüm yok( o bölüme bende girmek isterdim) cünkü yakinda trde yasiyacagim icin burda bitirip diplomami elime almak isterdim.Hem köln bana yakinda :) kafam karisti simdi ya :(

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  2. Rabbim gönlüne gore versin canim, simdiden basarilar:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba gul, aslinda bu program turkiye'de egitimini tamamlayamanlar için geçerli. Yani sen Turkiye'ye gittiginde orda direk basvurup yada sinava girip okuyabilirsin. Cunku uzun suren bi program 4 yil gibi. Uni okumak istiyorsan eger bence slkl çalisip ygs ve lys sinavina girip bir uniyi kazanmaya çalis.

    YanıtlaSil
  4. ilaç giib bir yazı, eğitim aşkı iel dolup taşan beni deli gibi sevindirdi. çok şükür mesleğim var ma daha okumak bilgilenmek istediğim çokça alan var. yurt dışı hayalim de cabası. yurt dışı tamma da dil problemi derken nasıl olur diyordum konuşmakla akademik alanda yer almak aynı değil. bu işi sevdim. diğer ülkeler için de bakacağım, belki de aklımdaki ülkede de bu sistem uygulanabilir:) sağolasın bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
  5. ilahiyat ön lisans hakkinda bilgin varsa benim bloguma yorum birakirsan cooook mutlu olurum, paylasim icin tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  6. biraktigin yorum icin tesekkür ederim ;) bu gün ilk isim bunu detayli arastirmak oldu sabirsizlikla eylül ayini bekliyorum kayit yaptirmak icin ;)) hemde sinavsiz gecis;)) sanirim bu yazin en cok benim isime yaradi coooooooooooooooooook tesekkürler iyiki yayinladin cünkü bir arkadasim almanyada bunun olmadigini söylemisti 3 ay önce bende birakmistim ama yarin, köln ü arayip detayli bilgi alacagim.

    YanıtlaSil
  7. hemen hemen hergun sitelerine girip duyuru yayinlamislarmi diye bakiyorum. Ama on kayitin ocak ayinda oldugunu bildigim için içim rahat çunku telefon edip sormustum. Tek umudum Okul oncesi egitim bolumu açilmasi :( ah keske ah

    YanıtlaSil
  8. Anadolu Üniversitesi Bati Avrupa Bürosu Hakkinda Ayrintili Bilgi altta yazili linkte...

    10 farkli alanda yüksek egitim mümkün! Hem de hergün okula gitme derdi yok! Avrupa`da Paris dahil olmak üzere 12 yerde sinav hizmeti.. Kitaplari postaci kapiya getiriyor...Internet baglantili bilgisayariniz varsa Üniversite kucaginizda. Herkese tavsiye ederim...

    Telefonla bilgi almaktan cok yazili infolari okuyun! Söz ucar yazi kalir! Herkese basarilar...

    http://www.facebook.com/AnadoluUniversitesiBatiAvrupaBurosu

    http://www.anadolu-uni.de/

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi direk yazabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search