Bu postu ne zamandir yayinlayacaktim ama o kadar tembellik varki ustumde anlatamam. Fotograflari telefonla cekip pc ye sktarmak zaten iskence gibi geliyor bana. Bende careyi yine telefonda bulup postu ordan yayinliyorum.

Hobi merakima bir yenisi eklendi; peçete dekupaji. O kadar hoş şeyler cikiyorki ortaya hayran kaliyorsunuz bunu benmi yaptim diye. Malum bir ise baslamadan once bayagi bir arastiriyorum ben. Kim neler yapmis? Nasil yapmis? Ne kullanmis? Hangi asamalarla yapmis?

Edindigim bilgilerle gerekli malzemeyi yine o engin fransizcamla :p alabildim. O kadar enginki yanlislikla iki tane akrilik boya almisimn :D

Neyse...

Evde kuru bakliyatlar icin kullandigim bos peynir kutularim vardi. Uzerlerindeki hos olmayan peynir resimlerini kamuflaj icin atastiriken bunu kesfettim. Nasil yaparim neyle yaparim derken gerekli malzemenin siparisi verdim bile.


Yapmasi cok basit aslinda. Boya ile tenekemizi yada plastik neye transfer yapacaksaniz (cam haric) boyuyorsunuz. Kuruyunca 3 katli pecetenizi en ince katini ayiriyorsunuz dikkatlice. Mesela peceteden sadece bir sekili yapistiracaksaniz o sekli kesip ayiracaksiniz. Daha sonra pecete tutkaliyla seklin ortasindan kenarlarina dogru surup yirtmadan fircayla yapistiracaksiniz. YouTube'daki şu videoya bir bakın:




İste bu kadarrr