Bu tarifi Ramazan'da misafirlerim için Papatyaprenses'in blogundan almistim. Çok sevdigim bir çorbadir. Kalabalik bir grup oldugu için uzerine pulbiberli sos yapamadim yeni yetistiremedim :(  Ama ilk defa yapmama ragmen çok guzel oldu ve misafirlerimde begendi çok sukur :) Tesekkurler Papatya Prensess









Malzemeler:
* 2 tavuk baget veya 1 tane tavuk incik ( kemikli olunca lezzeti daha çok suyuna çikiyor )
* 4 çorba k. arpa şehriye

* 5 çorba k. yoğurt
* 2 çorba k. un
* 1 yumurta
* tuz, tavuk suyu




Yapışılı: Tencereye tavukları alıp ,tencerenin yarısını suyla doldurun ve haşlayin. Tavuk haşlandıktan sonra iyice didikleyin .Ayrı bir kapta yoğurt,un ve yumurtayı vu bir bardak soğuk suyu iyice çırpıp terbiyeyi hazırlın.Kaynamış olan tavuk suyundan terbiyeye biraz alıp,terbiyeye ekleyin ve tencereye içine azar azar çirpma teliyle karistirarak ilave edin.Surekli karistiralimki çorba kesilmesin.Arpa şehriyeyi de ilave edip kaynatın.Kaynadıktan sonra tavuk etlerini,tuzunu ilave edin. Sehriyeler yumusayip pisince hazir demektir. Afiyet olsun.