Dun kagit kebabi yapmaya karar verdim. Tarifini ararken en sevdigim sitede Klasik Tatlarda buldum.
Lezzetinden hiç suphem olmadigi için yapmaya koyuldum hemen. O harika tarifi aynen aktariyorum. Fakat ben kuzu etiyle degil dana etiyle yaptim. Birde etlerimi duduklu tencerede 20 dk da pisirdim.



Malzemeler:
500 gr. Dana Eti Kuşbaşı
1 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
1 Adet Soğan ‘yemeklik doğranacak’
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Baharat Torbası
3.5 Su Bardağı Kaynar Su
Sebzeler:
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Sıvı yağ
1 Su Bardağı İç Bezelye
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı kaşığı Tuz
2.5 Su Bardağı Soğuk Su
5 Adet Ebat:37×30 cm. Yağlı Kağıt








Et’in Hazırlanması:
Tencere’ye 1 yemek kaşığı sıvı yağ katılacak, ısıtılacak. Normal ısıda, küçük irilikte kuşbaşı doğranmış kuzu eti katılacak ve pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurulacak. Tencere içerisinde yer açılacak. Açılan yere, yemeklik doğranmış soğan katılacak ve kavurulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, 1 tatlı kaşığı un katılacak düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavurulacak. Üzerine 3.5 su bardağı kaynar su, baharat torbası konulacak ve yüksek ısı da tencere kaynatılacak. Tencere kapağı kapatılacak, ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve saat’a bakılacak bir yere not edilecek. Tenceredeki et, 80 dakika süre ile pişirilecek. Etler süzgeçten geçirilecek ve sosu ayrılacak. Baharat torbası kullanılmayacak, atılacak.



Baharat Torbası:Temiz bir bez veya tülbent içerisine: 7 adet tane karabiber, 1 diş soyulmuş sarımsak, 1 adet defne yaprağı ve 1 çimdik kurutulmuş biberiye konulacak, ağızı bağlanacak.

Havuç’un Hazırlanması:
Havuç iriliğine göre bezelyeden birazcık iri olacak şekilde resimde göründüğü gibi, keskin köşesiz doğranacak. 1 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 3 dakika kavurulacak. 1 su bardağı su, az tuz ile bir kap içerisinde 5 dakika haşlanacak ve süzülecek. Haşlama su’yu kullanılmayacak.

Patatesin Hazırlanması:
Patates, bezelye büyüklüğünden irice küp doğranacak ve 1 çay bardağı sıvı yağ içerisinde pembemsi bir renk alıncaya kadar kızartılacak.
Domatesin Hazırlanması:
Domates’in kabuğu soyulacak ve bezelye iriliğinde kuşbaşı doğranacak.





Kağıtın Hazırlanması:
Yağlı kağıt veya pişirme kağıdı Ebat:37×30 cm. olarak rulo halinde piyasa da bulabilirsiniz. Mevcut malzemelerle 5 Adet kağıt kebabı hazırlandığı için 5 adet kağıt hazırlamamız gerekiyor. Rulo kağıttan 37×30 cm. ölçüsünde 5 adet kağıt kesilecek. Kağıtın 37cm. ölçüsünden 12 cm. mesafe ile kıvrılarak diğer tarafa kapatılacak. Karşı tarafta ki kağıt parçası, kıvrılmış kağıt üzerine resimde göründüğü gibi kapatılacak. Her iki yandan 8 cm. mesafe ile kağıtlar kapatılacak ve uçları üçgen şekilde kıvrılacak. Kıvrılan yüzeyler fırın tepsisi yüzeyine gelecek. Ayrıntılı olarak pişirme kağıdı katlama şekillerini buradan görebilirsiniz.







Maharetini Göster:
Kağıt kebabı iç malzemelerinin tamamı, ayrı ayrı bir kap içerisine alınacak. Öncesinden katlanmış pişirme kağıtları tek olarak tezgah üzerine yayılacak ve iç yüzeyleri sıvı yağ ile yağlanacak. Kağıdın orta yerine 2 Yemek kaşığı et, 1 yemek kaşığı bezelye, 1 yemek kaşığı havuç, 1 yemek kaşığı patates, az tuz, kekik serpilecek, 2 yemek kaşığı etin ‘sosu’ suyundan konulacak ve kağıt resim de ki gibi katlanacak ve yağlanmış fırın tepsisine dizilecek. Tepsi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Tam 15 dakika sonrası Kağıt Kebabınız servise hazır. Kebabın servisi sırasında üzerine 1- 2 yemek kaşığı et suyu ‘sos’ ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
Not:Bezelye, patates, havuç ve domateslerin ölçüleri 1 su bardağını dolduracak şekilde olmalıdır. Bu malzemeleri artırarak kağıt kebabı miktarını çoğaltabilirsiniz.‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com