Super birsey kesfettim ( Fransa'da ). Evde ekmek yapmak icin toz karisim. Icindekiler kismina baktigimda sakincali birsey girmedim. Zaten pakette bio.

O engin fransizcamla (dalga geciyorum :P ) yapilisini okudum ve yapmaya koyuldum. Posetin tamamini 300 ml ilik su ile kasikla yada robotta karistirip purussuz bir hamur elde edicez ve 40 dk sicak bir yerde hamurun kabarmasini beklicez. (tabi ben 15 dk bekledim baktim kabarmiyor koydum kek kalibima).

Kalibinizi yaglayip hamuru icine koyun ve bir 35 dk da oyle dinlenmeye birakin ( oo kim bekler o kadar ) ve onceden 240 derece isinmis firininizin 210 dereceye dusurup 35 dk altin rengi olana kadar pisirin.

( ama ben 180 derecedeki soguk firina koydum ve yavas yavas pisirdim ) Burda bir husus var. Isiya dayanikli bir tasin icine su koyup firin  tepsinize koyun diyor.

 Sonuc olarak tam tahilli , cekirdekli miss gibi kokan bir ekmegim oldu