4.08.2011

Tarhana Çorbasi



Bu elde yapilmis tarhana artik heryerde satiliyor. İstanbul'da yasayanlarda Eminonu'nden kolayca bulabilir. Yada yapan komsulariniz veya akrabalarinizdanda hediye alabilirsiniz benim gibi :)


Malzemeler:
1 su bardagi tarhanaya
12 su bardagi su
1 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi salca ( istege bagli )
Tuz-kekik-nane
(Tavuk suyu yada et suyu ile de sahane oluyor)


Yapilisi:
Tarhanayi 12 su bardagi suyu ekleyip biraz islanip yumusamasini bekleyin. Tarhana kuru oldugu icin piserken top top oluyor o yuzden islatilip bekletilmesi gerek bi 15-20 dk kadar.






Daha sonra ocagin altini yakip surekli karistirarak kaynatin. Koyulasmaya baslayinca bi 5-10 dk daha pisirin kisik ateste.Diger yandan tavaya tereyagini koyup salcayi kavurun ve naneyide ekleyin. Onlar pisince ocakta kaynayan tencereye dokun ve corba salcayi yiyene kadar bir tasim daha kaynatin. Kaseye koyup kekikle servis yapin. İsteyen kekik koymaz tabi size kalmis. Sevgiler

0 Degerli yorum:

Yorum Gönder