13.08.2011

Hunkar Begendi




Malzemeler:

3 patlıcan
2 çorba k.un
1 su b.süt
yarim su b.kaşar peynir rendesi
sıvıyağ
tuz,karabiber


Üzeri için:1diş sarımsak
2 domates
2 biber
1 çorba k.salça
1 defne yaprağı
sıvıyağ
250 gr kadar dana eti
1 soğan
tuz
su



Yapilisi:

Dana etini sıvıyağda kavurun. Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ekleyin.Salçasını da ekledikten sonra bir süre daha  kavurun. Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su koyun. Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişirin. 








Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Ben tam soyamadim o yuzden siyah siyah gorundu.Sonra unu tencereye alın biraz sivi yag ile  kavurduktan sonra  közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyin. Bir süre eze eze kavurun. Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştırın



.Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendi yayın. Ortası açılarak et ortasına yerleştirilerek servis yapın. Afiyet bal olsunn.



0 Degerli yorum:

Yorum Gönder