Uzun bir arastirmadan sonra yumusak kofte tarifi buldum :) Gerçektende yumusak ve lezzetli oldu. Esimde çok begendi. O yuzden tarifi unutmadan hemen yazip koyayim dedim bloga.Yanina pirinç pilavi çok yakisti ,ve salatada yapmistim. Guzel bir iftar menum oldu. Sizde yaparsaniz pisman olmazsiniz soyliyeyim :)





Malzemeler:


Koftesi için:
___________
yarım kg kıyma
2 orta boy rondodan geçmiş soğan
maydanoz mutlaka koyarım
yarım çay bardağı süt
1 yumurta
1 çk kimyon
2 çk kabartma tozu
1 tk kaşığı karabiber ve pul biber.
galete unu 



Garnitur için:
___________
Haslanmis bezelye
Haslanmis havuc   } Ben bunlari konserve kullaniyorum
Haslanmis mantar  


Puresi için:
_________


5 orta boy patates
1 su bardagi sut
1 yk tereyagi
tuz ve karabiber


Yapilisi:


Herseyden once haslanacak malzemelerimizi hepsini haslayalim. Patatesleri ve  eger iç malzemeleriniz çig ise havucu ve mantarida minik minik dograyip bezelyeyide ayiklayip ayri tencerelerde haslayin.Onlar haslanirken kofte malzemelerini karistirip buzdolabinda dinlendirelim. O dinlenirken iç malzemeleri ve pureyi hazirlayalim biz :) Ben ugrasmiyorum haslamaya direk konserve kullaniyorum daha pratik oluyor.


Haslanan bezelye mantar ve havucu bir kabin içinde karistiralim. Firini 180° ye getirinki isinsin bir yandan.


Pisen patateslerimizi iyice ezip tencereye alalim içine sutu , tereyagini ve tuzunu ve karabiberinide ekleyip karistirip pisirelim ve sonra altini kapatip blendirdan geçirelim.













Buzdolabindan koftemizi çikaralim ister tepsiye ister borcama ne kullanmak istiyorsaniz onu yaglayip bir guzel elinizle bastirarak duzlestirelim. Sicak firina surun ve kofteyi pisirelim. Kofte pistikten sonra firindan çikaralim ve iç harcinizi koftenin uzerine yayalim. Patates puresinide harcin ustune yayalim ve tekrar firina verelim. Uzeri kizarana kadar pisirelim. Sicak servis yapalimm. Afiyet bal olsun :)