5.08.2011

Et ile İslim Kebabi

Iftara misafirlerim vardi ve bunu yapmistim. Menu olarak:

Pirinç pilavi
islim kebabi
Patates çorbasi
salata
humus
manti  "Kayinvalidemden"
kiymali su boregi  "Kayinvalidemden"

Malzemeler/

iri iri dogranmis kisi sayisi kadar dana eti
4 - 5 tane kemer patlican
3 domates
2 yesil biber
1 sogan
1 yk un
tuz-10 adet tane karabiber-pul biber-defne yapragi-
1  dis sarimsak
kizartmak için yag
Kuçuk bir temiz tulbent ve ip ( bununla baharat torbasi yapilacak, klasiktatlardan ögrenmistim tik tik)


Yapilisi;

Sogani yemeklik dograyin ve duduklu tencerede az yag ile kavurun. Parça etleride tencereye koyup biraz kavurun ve suyunu birakana kadar kisik ateste pisirin. suyunu birakinca 1yemek kasigi un ekleyip  karistirin. 3-4 bardak suyu kaynatip etlerin uzerine dokun. Baharat torbasinin içine tane karabiberleri, defne yapragini ve sarimsagi koyup açilmayacak sekilde iple baglayin. Tencereye koyup tuzunuda ekleyip Duduklu tencerede 20 dk normal tencerede 50-60 dk  kisik ateste pisirin.






Et piserken patlicanlari uzunlamasina ne ince ne kalin olacak sekilde dograyin ve kizginyagda kizartin.
Havlu peçeteyle yagini iyice emdirinki çok yagli olmasin. Firininizi 200° ye getirin isinmaya baslasin. Firin tepsisine + seklinde koyun  pisen etinizden buyukse bir parça kuçukse iki parça koyun ve kapatin. Ters çevirip kurdan batirin. Domates ve yesil biberide kapak yapmak için dograyip kurdanlara batirin. Tencerenizde kalan et suyunun içine 1 domatesi ( az olursa iki tane ) rendeleyip karistirip firin tepsisine dokun ve tepsiyi firina verin. En altin bir ust gozune koyunki yanmasin biberle domates. 

Daha sonra servis yapin. Afiyet olsun.

1 yorum: