26.07.2011

Çilekli Pasta 3


Malzemeler:

Hazir pandispanya
2 pkt Krem santi +1,5 su bardagi sut
Keki islatmak icin visne suyu yada sut
250 gr cilek
1 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi toz seker

Yine Turkiye'de yaptigim pastalardan biri. Acil misafir için mutlaka hazir pandispanya bulundurulmali evde bence. Turkiyedekiler tabi helal oldugunu dusunerek aldim. ilgintir Dia markada domuz ve benzeri katki maddesi bulunmaz yazisi yoktu, tuhafima gitti. Neyse hersey hazir oldugu için bilmem yapilisini anlatmaya gerek varmi? Ama uzerindeki jolesini anlatmam gerek sanirim.




Yapilisi:

Kremsantiyi hazirlayip birazini disina surmek için ayirip buzdolapta bekletin. Keki ikiye yada uçe bolup islatip aralarina incecik dogranmis çilekleri ve kremayi surup birlestirin. Dolapta beklettiginiz  kremayida etrafina surun ve jole hazir olana kadar buzdolapta bekletin.

Ustune koymak için guzel olan çileklerden 15 kadar ayirin ve  duzgun koymak için tepeleri biçakla kesin. Arkan çilek parçalarini ve birkaç tane daha çilegi kuçuk bir tencerede biraz suyla pisirin.

Jöle için;

Pisip iyice ezilmis olan çilegi bir suzgeçe koyun ve çikan çilek suyunu bir tavaya dokun. Tavadaki çilek suyuna nisastamizi ve sekerimizide ekleyip karistirarak pisirin. Kaynayinca altini kapatin ve ilimaya birakin. Çok koyu çokta çivik olmasin dikkat edin. Çok koyu olursa biraz su çok civik olursada biraz nisastali su ekleyin.


 iliyinca buzdolabindaki pastayi çikarin ve tepelerini kestiginiz çilekleri istediginiz gibi yerlestirin. Ardindan ilik jolemizide pstamizin uzerine dokunce hazir oluyor. Afiyet bal olsun

0 Degerli yorum:

Yorum Gönder