Malzemeler :
4,5-5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Maya
125 g yumuşak margarin
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt

İç malzeme:
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 yumurta akı

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Hazırlanışı:
Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine margarin, yumurta, sıvı yağ, tuz ve ılık sütü ilave edip 5-10 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40-50 dakika bekletin. İnce kıyılmış maydanoz ve naneyi peynir rendesi ve yumurta akı ile karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın. Hamuru 16 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe basıp çukurlaştırın. İç malzeme koyup katlayarak üzerini kapatın. Poğaçayı şekillendirirken hamuru fazla inceltmeyin ve kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin. Süre sonunda yumurta sarısı sürün, çörek otu, susam serpin ve pişirin. 175° önceden isitilmis firinda kabarip kizarana kadar pisirin.